Publicitat
Publicitat

A Lugo per reforçar la inèrcia

El Mallorca cerca una victòria a l’Anxo Carro que consolidi el canvi de dinàmica de l’equip

Tot i no haver estat capaç d’enllaçar tres victòries consecutives en tot el curs, el Mallorca de Lluís Carreras ha aconseguit engegar una inèrcia positiva que avui cercarà reforçar a Lugo per revitalitzar les seves opcions d’ascens (17.00 h / LaLigaTV.es). A l’Anxo Carro se superarà el llindar de les darreres deu jornades del campionat, la zona decisiva, el tram en el qual s’assoleixen o s’escapen els objectius, i el Mallorca vol iniciar-lo amb una victòria que el deixaria a les portes d’allotjar-se en les posicions de promoció d’ascens i que apuntalaria el canvi de dinàmica de l’equip després d’encadenar quatre jornades sense perdre.

Després d’haver desaprofitat incomptables ocasions de situar-se en les posicions de privilegi, els vermells volen iniciar la fase final del campionat amb embranzida positiva, malgrat que en aquesta ocasió els tres punts no seran suficients per instal·lar-se en l’ascens després dels resultats que es donaren ahir. Però deixant de banda la classificació, el Mallorca vol fer una passa més en el seu feixuc, complicat i irregular camí de retorn a l’elit que com a mínim no l’allunyi definitivament del seu objectiu. Perquè ara el marge d’error s’ha exhaurit. Qualsevol travelada suposaria guaitar al precipici del desànim.

Per mantenir l’escalada, però, el Mallorca haurà de discutir amb un rival que arriba amb “bones sensacions”, malgrat la derrota que va patir la setmana passada a Sabadell, tal com va reconèixer Quique Setién, el seu entrenador. Amb només un punt menys que els vermells, 43, els gallecs volen tornar a obtenir una victòria que els acosti al seu objectiu de permanència i els permeti continuar somiant en cotes més elevades, a més de superar els vermells a la taula.

Plet per l’esfèrica

El Lugo de Setién és un conjunt que, com el Mallorca de Carreras, apel·la al control de la pilota com el mitjà per endur-se els partits. Així, qui argumenti millor el plet del centre del camp i tingui el control de l’esfèrica tindrà molt guanyat. En aquest sentit, el Lugo té una baixa sensible. Un dels seus pilars a la medul·lar, Carlos Pita, estarà absent per acumulació de targetes, per la qual cosa Setién haurà de cercar una alternativa entre Rafa García o Álvaro Peña.

Per la seva banda, Carreras recuperarà Iriney Santos, després dels quatre partits de sanció per la intolerable expulsió que patí davant el Barça B. Tot i el retorn del migcampista brasiler, és poc probable que el tècnic català variï un centre del camp que en els darrers partits s’ha consolidat. Generelo, Riverola i Thomas tenen molts números per tornar a formar el centre del camp a l’Anxo Carro.

En la defensa tampoc no es preveuen canvis, malgrat el retorn de Kevin. La línia formada per N’Sue, Ximo, Agus i Bigas va rendir a un nivell acceptable contra el Recre i podria repetir formació. Nunes i Antonio López no viatjaren amb la resta de l’expedició per decisió tècnica.

Tomer Hemed serà la referència ofensiva. Les baixes per lesió de Gerard i Geijo el deixen com l’únic davanter centre, i Marco Asensio i Alfaro l’acompanyaran sempre que l’entrenador vermell no opti per introduir retocs en la seva aposta tàctica. Aquests es podrien plasmar en l’entrada d’Àlex Moreno o Razzagui a l’extrem, però aquesta només és una de les múltiples variants que pot escollir l’entrenador per donar continuïtat a la inèrcia positiva del conjunt. El Mallorca vol tres punts que l’apropin a la seva il·lusió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF