NBA: NEGOCIACIÓ SINDICAL Anàlisi
Esports 26/01/2011

Los Angeles, última oportunitat per fer les paus

àlex Gozalbo
2 min
Amir Johnson comet falta personal sobre una acció de Marc Gasol en un partit de dilluns a la matinada.

La crisi està sacsejant molt el món de l'esport, i el millor exemple és que a les quatre grans lligues professionals dels Estats Units hi ha discusions referents al model econòmic que s'ha de seguir. La NBA no n'és una excepció i, si la reunió que els propietaris de les franquícies i el sindicat de jugadors tindran a Los Angeles no arriba a cap acord, la propera temporada hi haurà tancament patronal; el temut lockout que, com va succeir l'any 1999, paralitzarà la competició.

Ningú no vol cedir. Els propietaris argumenten que perden diners i volen modificar les condicions de l'últim conveni col·lectiu, reduint la quantitat econòmica dels contractes fins a un 30%. Els jugadors, representats per Dan Wasserman, opinen que aquestes xifres no són reals i es neguen a cedir tant.

Fa unes setmanes, Pau Gasol (Los Angeles Lakers) explicava al diari ARA una posició que comparteixen la majoria dels jugadors: "Ara mateix les exigències dels propietaris són molt radicals".

Situació legal dels jugadors

Si hi ha tancament patronal i la NBA es paralitza, la situació legal dels jugadors amb contracte en vigor queda en una zona gris en la qual no és molt clar si tenen llicència per jugar a Europa, però els especialistes de Hoops Hype, la web de referència de la competició, no creuen que els jugadors s'arrisquin.

La situació, per tant, no afecta Pau Gasol o Rudy Fernández, més enllà que els impediria competir durant uns mesos. En canvi, un tancament patronal pot condicionar molt el futur de Marc Gasol o Ricky Rubio.

El pivot dels Grizzlies serà agent lliure i, per tant, es disposa a signar el millor contracte professional de la seva carrera com a esportista. La seva gran temporada (11,6 punts i 7,3 rebots) així ho acredita. En canvi, aquesta negociació pot endarrerir la seva signatura.

El base del Regal Barça, per la seva banda, no marxarà als Estats Units si la competició no està garantida. Això sí, segons l'especialista Larry Coon, pot signar amb els Wolves abans del 30 de juny per fer-ho, així, d'acord amb els paràmetres del conveni actual.

stats