MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 04/07/2011

Lorenzo tenia un pressentiment

Nuria García
3 min
Celebració amb ràbia Lorenzo va celebrar el segon triomf de l'any amb efusió i, com l'any passat, els tifosi el van xiular.

BarcelonaDesprés de la caiguda en el Gran Premi d'Holanda, al circuit d'Assen, Jorge Lorenzo tenia un pressentiment. La seva Yamaha no era la mateixa que la del 2010, la que el va fer campió del món, però va parlar amb els seus mecànics i van valorar entre tots la possibilitat d'incloure peces de la moto de l'any passat per córrer el Gran Premi d'I-tàlia. A Mugello, Lorenzo encara no havia guanyat en la categoria reina. Tot i els canvis, sabia que no podria ser tan ràpid com les Honda, però creia que podria acostar-s'hi una mica més. Dit i fet. Durant tot el cap de setmana, quan la pluja no va fer acte de presència, Jorge Lorenzo va aconseguir baixar el rècord de la pista i va ser el més ràpid. Però el mal temps li va jugar una mala passada durant els entrenaments oficials, allà on els pilots es juguen gairebé mitja cursa, i la pluja el va relegar a la segona fila.

En els últims nou anys a Mugello, qui havia pujat fins al caixó més alt del podi havia sortit des de la primera fila de la graella. Però, tot i això, Lorenzo va seguir creient en el seu pressentiment. Sabia que havia de fer una gran sortida, i la va fer. Es va col·locar segon, al darrere de Stoner només amb el primer cop de gas. Llavors va fer una cursa intel·ligent. Va fer parella amb Dovizioso i tots dos van anar a la caça de Stoner. El mallorquí, per retallar-li punts al capdavant del Mundial i l'italià, tot i que és company de l'australià a l'equip Honda Repsol, perquè corria a casa i es volia reivindicar davant la seva afició. Amb Rossi en hores baixes i Simoncelli qüestionat, Dovi volia demostrar que ell podia ser el millor italià de la graella.

Tot i que Stoner els va obrir una escletxa de dos segons, quan Lorenzo va posar-se segon, a mitjan cursa, la història va canviar. Ara ja no era l'australià qui anava més ràpid ni treia mig segon per volta als seus perseguidors. El mallorquí va canviar el ritme i va arribar a contactar amb un Stoner que lluitava per no quedar-se sense pneumàtics. Potser per això va ser fàcil passar-lo. Lorenzo es va veure al davant i va creure més en les seves possibilitats.

Al darrere, tot i que el balear no ho veia, Dovizioso també feia de les seves. Sense ordres d'equip, va superar Stoner i va pujar emo- cionat al segon caixó del podi davant la seva gent. Per la seva banda, Dani Pedrosa, amb molèsties a l'espatlla, va acabar en una meritòria vuitena posició el dia en què reapareixia.

Márquez torna a brillar

A Moto2, Marc Márquez va allargar un any més el seu idil·li amb el circuit de Mugello. Va ser aquí on el de Cervera va guanyar la seva primera cursa del Mundial l'any passat i va fer un pas de gegant cap al títol. I ahir va fer una gran cursa que li fa presentar candidatura per al Mundial de Moto2, tot i que no és el seu objectiu. En 125 cc, triomf de Nico Terol, que ahir tornava després de superar uns problemes al dit petit de la mà. El d'Alcoi va avançar en la mateixa línia d'arribada Johann Zarco, en un final espectacular. Maverick Viñales va fer una gran cursa i va completar el podi.

stats