EL PRIMER ANY DE ROSELL
Esports 13/06/2011

L'oposició que no ho vol ser

Agustí Benedito, Marc Ingla i Jaume Ferrer van perdre per molta diferència amb Sandro Rosell, i potser per això, o per convicció, s'han apartat del focus mediàtic, tot i que quan ha calgut, han dit la seva.

Albert Solé
3 min
BENEDITO, INGLA I FERRER Els altres candidats  a les eleccions del 13 de juny  han passat un any centrats  en la seves respectives feines  i deixant fer a Rosell.

Barcelona.Sandro Rosell no pot dir que els candidats perdedors de les eleccions hagin sigut un corcó en el seu paper d'oposició. Ni Agustí Benedito ni Marc Ingla ni Jaume Ferrer han volgut agafar aquest rol que acostuma a tenir el perdedor. "Això no és la política, és un club de futbol", assegura Marc Ingla a l'ARA. Tots tres han seguit anant al Camp Nou a la seva localitat de tota la vida, i han aparegut puntualment per criticar la decisió de canviar Unicef per Qatar Foundation com a patrocinador -cadascú pel seu compte-, i ara recentment en una carta conjunta per mostrar el seu desacord amb les retallades a les seccions. La crítica principal que li fan els tres candidats és que, amb aquestes dues decisions tant importants, Sandro Rosell s'ha saltat el programa electoral. "La junta de Sandro Rosell, que va aconseguir una victòria aclaparadora en les eleccions, com mai cap altre president del Barça, s'ha de comprometre, sobretot, a complir el seu programa electoral, és l'única cosa exigible", assegura Agustí Benedito, l'únic del tres que afirma amb seguretat que es presentarà a les eleccions a la presidència del 2016. En el que també coincideixen tots tres és a celebrar que Rosell hagi seguit la línia continuista en l'aspecte esportiu, i els resultats són evidents.

Agustí Benedito

En campanya i picant pedra entre els socis de cara al 2016

Quan en unes eleccions amb quatre noms a qui escollir un dels quatre guanya per més del 60% dels vots, els altres tres no poden quedar gaire satisfets, si no ets Agustí Benedito. Ell era un outsider poc conegut i va passar el tall del avals per sorpresa i, a més, va acabar amb més vots (8.044) que Ingla (7.014) i Ferrer (6.168) en segona posició. Per tant, pot presumir de la dolça derrota. Empès per aquest resultat, tot i que assegura que ja tenia pensat repetir abans, el 14 de juny del 2010 ja va començar la seva particular precampanya a sis anys vista, que no vol dir fer oposició. Aquesta temporada ha intensificat la seva presència en quasi tots els desplaçaments del Barça a la Lliga -cosa que ha fet sempre-, ha escrit un llibre explicant la seva experiència a les eleccions - Parlant clar -, pensa fer una roda de premsa per valorar la temporada després del 30 de juny, i la seva presència al Twitter i al Facebook és força alta: "De cara al 2016 vull pensar que el requisit de la notorietat ja el tindré, i la campanya la podrem enfocar d'una altra manera", assegura. En el pla més professional, Benedito ha seguit treballant de consultor, i tot i que diu que la seva feina ni ha guanyat ni ha perdut des del 13 de juny, sí que ha notat que a tot arreu on va el coneixen molt més. És l'efecte Barça.

Marc Ingla

Amb perfil mediàtic baix, s'ha dedicat a fer créixer l'empresa

Ell no havia de ser la cara visible de la seva candidatura -ho havia de ser Ferran Soriano-, i els seus resultats no van ser gaire bons. Passades les eleccions Ingla ha restringit molt les seves aparicions públiques de manera volguda per deixar treballar a qui va guanyar clarament i per centrar-se en la seva feina. Des que el 2008 va dimitir com a vicepresident del Barça després de la moció de censura, Marc Ingla s'ha abocat en les inversions en temes d'internet i telefonia mòbil i li funciona molt bé "crear empreses noves i generar ocupació", comenta. De valoracions de la gestió de Sandro Rosell no en vol fer gaires, però afirma: "Sembla que la institució ha agafat un camí diferent al camí esportiu; em desconcerten alguns missatges que rebem, algunes vegades són males decisions i d'altres són decisions mal explicades". I el 2016? "Encara és massa lluny, jo aniré donant el meu parer quan vegi que alguna cosa no m'agrada. Per als socis, són bons aquests punts de referència, res més".

Jaume Ferrer

Admet els errors del passat, i s'ha reinventat per superar la crisi

Si un candidat va quedar tocat pel resultat de les eleccions va ser Jaume Ferrer, teòricament continuista. "No m'ho esperava, però era un il·lús, no ens vam adonar que vam crispar el soci en l'últim any de mandat amb la lluita interna per la successió. A més, el soci no va entendre que primer m'enfrontés a Laporta i que després em donés suport", admet sincer a aquest diari. I afegeix: "He après que per guanyar unes eleccions no has de dir el que faràs si guanyes, sinó que has de dir el que vol sentir el soci, tant si ho fas després com si no". Jaume Ferrer assegura que ha trobat a faltar molt el Barça aquest any després de set temporades seguides ocupant diferents càrrecs a la junta, però que no s'ha perdut gairebé cap partit a l'estadi. Professionalment ha seguit fent de consultor empresarial, però explica que ha hagut de reinventar el negoci per superar la crisi i ara s'ha aliat amb una multinacional important del sector de les noves tecnologies.

stats