A UN ANY DELS JOCS
Esports 27/07/2011

Jonathan Edwards: "Londres farà uns Jocs meravellosos"

Barcelona "El març passat vaig estar passejant per les zones olímpiques i encara tenen aquella màgia" Rècord "Mai m'havia imaginat que podia saltar tan lluny"

Albert Solé
3 min
Jonathan Edwards està implicat en la candidatura olímpica  de Londres des del principi.

Falten exactament 365 dies per a l'inauguració dels Jocs Olímpics de Londres i l'exatleta britànic Jonathan Edwards (10-5-1966, Londres) és un membre actiu del comitè organitzador, a més de ser el president del comitè d'atletes. L'any 2000 a Sydney va aconseguir la seva única medalla d'or olímpica en triple salt, i el 1995 va aconseguir-ne el rècord del món al Mundial de Goteborg amb un salt de 18,29 metres, que encara ningú no ha superat.

Està tot llest a Londres quan falta un any exacte per als Jocs Olímpics?

Home, tot, tot no, encara queden coses a fer, però la part essencial del projecte ja està acabada. I ara hem començat amb el programa de tests de les infraestructures i les seus esportives perquè tot funcioni.

Com ha portat la seva experiència en quatre Jocs Olímpics (des de Seül'88 a Sydney 2000) a l'organització dels Jocs de Londres?

El meu paper és ajudar a Sebastian Coe [president] en el comitè organitzador i aportar el nostre gra de sorra gràcies a l'experiència que tenim com a atletes. I en el meu cas concret, com ell, tindré una especial cura de les proves atlètiques. Tant ell com jo entenem perfectament què són i què signifiquen un Jocs Olímpics per a una ciutat, i ara volem traslladar-ho a l'organització dels que es faran a la nostra ciutat.

En quina mesura els Jocs de Barcelona'92 són un mirall?

Els de Barcelona van ser uns grans Jocs que tenim tots en la memòria, van ser fantàstics, i un exemple per als que han vingut al darrere. Ara, nosaltres ens volem assegurar que els de Londres també seran uns grans Jocs que segueixin l'estela de Barcelona.

Pequín 2008 va brillar per la seva espectacular organització, creu que Londres podrà millorar-ho?

Abans de res, no crec que això sigui una competició, i cada ciutat intenta fer-ho el millor possible. El març passat vaig estar passejant per les zones olímpiques de Barcelona i encara tenen aquella màgia. Cada celebració d'uns Jocs Olímpics és diferent en funció de les característiques de la ciutat en què es fan. Londres és una ciutat fantàstica i segur que farà uns Jocs meravellosos, i no ho hem de mirar com una competició.

Té una medalla d'or a Sydney 2000, quina importància té una medalla olímpica per a la carrera d'un atleta?

La medalla d'or de Sydney, les dues als Mundials, i el rècord del món són grans fites en la meva carrera, però no sabria ordenar-les per importància ja que la medalla olímpica no la vaig aconseguir amb rècord del món, i el fet que encara no l'hagi batut ningú també és molt important.

Setze anys després encara continua vigent el seu rècord del món en triple salt. Com ho explica? ¿Va volar aquell dia a Goteborg?

Sí [riu], aquell salt del 1995 va ser perfecte. Mai hauria imaginat que podia saltar tan lluny com ho vaig fer aquell dia. És una gran sensació mantenir encara aquell rècord del món, i encara serà millor si es manté encara més temps.

¿Veu algun atleta capaç de superar aquells 18,29 metres a Daegu al Mundial d'aquest agost, o a Londres l'any que ve?

Crec que la principal amenaça és Teddy Tamgho, l'atleta francès [22 anys, millor marca a l'aire lliure amb 17,98, i rècord del món en pista coberta amb un salt de 17,92]. És un gran salta- dor i, si no ho aconsegueix, hi estarà molt a prop.

stats