MUNDIAL DE RAL·LIS
Esports 11/11/2012

Loeb, líder a Catalunya, a un pas de dir adéu amb victòria

Martí Molina
2 min
Sébastien Loeb afronta l'últim dia del ral·li amb 27 segons d'avantatge a la classificació.

Totes les apostes assenyalaven Sébastien Loeb com a màxim favorit per guanyar el ral·li Catalunya - Costa Daurada, i el pilot francès de Citröen està a punt d'aconseguir-ho. Ahir va tornar a demostrar que era el millor de tots, li va retallar el mig minut de desavantatge al noruec Ostberg (Ford), i avui comença amb 27 segons d'avantatge respecte al finlandès Jari-Matti Latvala (Ford).

Loeb, nou vegades campió del món de l'especialitat, i que arriba a la cita catalana amb el títol sota el braç, busca tancar el seu cicle al Mundial amb una altra victòria. Aquesta serà la seva última prova en un campionat sencer, i és que l'any vinent tan sols disputarà alguna prova puntual, però no pas tot el certamen.

Després de l'etapa mixta de divendres, on els pilots van haver de conduir sobre les superfícies de terra i asfalt, ahir només hi havia trams asfaltats. Això sí, força lliscants -segons es va queixar Loeb-. Però el que seria un inconvenient per a qualsevol, va quedar reduït a una anècdota per a l'alsacià, que va enganxar el Citroën a terra: va aconseguir dos escratxs (millor temps), i en els altres quatre trams va ser segon.

"Els trams estaven una mica bruts, i la sortida del revolt era lliscant. Però he anat amb molta atenció per controlar Latvala", comentava el francès, que ho té tot de cara per guanyar per vuitena vegada consecutiva en terres catalanes. Tot i que el finlandès assegurava que no tirarà la tovallola. "Loeb ha atacat i m'ha estat difícil seguir-lo. Aconseguir el liderat serà complicat, perquè Loeb és d'aquells que no cometen errades, però tot i això lluitaré fins al final", deia Latvala.

Mentrestant, Ostberg, que divendres va superar els rivals en l'etapa mixta d'asfalt i terra, ahir va perdre dos minuts i va caure fins a la cinquena posició, tot i que encara conserva opcions de pujar al podi de Salou aquesta tarda. El tercer classificat (Mikko Hirvonnen), el quart (Ott Tänak) i Ostberg estan separats per escassament quinze minuts.

L'altre protagonista del dia va ser Dani Sordo. El pilot del RACC va tenir una avaria elèctrica, però un cop solucionada va poder ser el més ràpid en dos trams cronometrats. Tanmateix, no té opcions de puntuar per la sortida de pista de divendres, si bé el càntabre promet guerra fins al final. "Sóc conscient que no tinc opcions, però sortiré a gaudir i intentar córrer al màxim", comentava Sordo.

Últim dia

Els pilots disputaran els últims 6 trams cronometrats del ral·li i del Mundial, que consisteixen en dues passades per Riudecanyes (7.50 h i 11.52 h), Santa Marina (8.51 h i 12.53 h) i la serra d'Almos (9.47 h i 13.49 h). Al migdia els pilots tornaran al parc tancat, i a les 3 de tarda es farà la cerimònia del podi a Salou.

stats