Esports 04/05/2012

Quan la Lliga estava igualada, els penals no ho estaven tant

A.s.
2 min
Quan la Lliga estava igualada, els penals no ho estaven tant

BARCELONA.Pep Guardiola no va poder evitar llançar una lamentació en forma de queixa als àrbitres: "Ens han xiulat dos penals, ara ja no cal, ara és un pèl tard. Quan s'havien de fer moltes coses se'n van anar deu punts. Ara ja és tard". ¿Aquesta era una crítica sense fonament, o té raó el tècnic del Barça en aquesta queixa? Doncs des que els blaugranes van perdre a Pamplona i quasi van deixar la Lliga en mans dels blancs, al Barça li han xiulat 6 penals dels 9 que ha tingut a favor aquesta temporada.

Mirant les dades del Barça i del Madrid aquest curs, pel que fa exclusivament als penals xiulats a favor i en contra, el balanç és de 12 penals a favor del Madrid i només un en contra, i 9 penals a favor del Barça per 4 en contra. De 12 a 9 la diferència no és gaire gran, però és una xifra que s'ha equilibrat en les últimes jornades, com amb els dos penals que Messi va xutar dimecres contra el Màlaga, quan ja era "un pèl tard", com va dir ahir Guardiola. Fins al partit al Reyno de Navarra, el punt d'inflexió de la temporada, i a partir del moment que Guardiola va començar a dir que la Lliga no la guanyarien, al Barça només li havien xiulat 3 penals a favor, mentre que el Reial Madrid ja n'havia xutat 10. Un desequilibri molt gran, però que s'ha corregit posteriorment: al Barça li han xiulat 6 penals des d'aquell dia fins dimecres i al Madrid només 2, comptant el que Cristiano Ronaldo va fallar dimecres a San Mamés.

I en contra?

El desequilibri, però, també existeix amb els penals que han rebut en contra els dos equips. Fins a la jornada 23, la de la derrota contra l'Osasuna, ni al Barça ni al Madrid els havien xiulat cap penal en contra, i des d'aquell dia a Casillas n'hi han xutat un i a Valdés quatre. Els dos equips són molt ofensius i trepitgen molts cop l'àrea contrària, i és lògic que els xiulin més penals a favor que a altres equips. Però per estil de joc -el Barça quasi no concedeix ocasions al rival perquè té la possessió i en canvi el Madrid, que juga més al contracop, cedeix més terreny- no és tan normal la xifra d'1 a 4 de penals en contra.

stats