Esports 18/03/2012

El Llevant rep un Vila-real molt necessitat

David R. Jover
2 min

BARCELONA.El duel valencià de la jornada entre el Llevant i el Vila-real centrarà gran part de l'atenció d'avui, amb menció especial per a l'Athletic Club - València.

El duel entre granotes i groguets és vital per a tots dos, però per a uns més que per a altres. El Llevant necessita seguir sumant al Ciutat de València (12 h, GolT i Canal+ Liga 2) per seguir en llocs europeus i, per què no, pensar en les places de Lliga de Campions.

En canvi el Vila-real sap que un triomf a València suposaria allunyar-se una mica més de la zona de descens i així encarar amb més tranquil·litat el tram final d'una temporada per oblidar.

Els de José Francisco Molina tenen ara 27 punts i fa quatre jornades que no sumen els tres punts. L'últim cop que els castellonencs van vèncer va ser el 12 de febrer a El Madrigal contra el Granada (3-1). L'últim triomf fora de casa es remunta a principis de febrer al camp del Sevilla (1-2).

Per la seva banda el Llevant segueix en llocs europeus després de superar els dos terços de temporada. Els de José Ignacio Martínez no perden a casa des de fa un mes. Va ser amb la visita del Rayo Vallecano, que va sorprendre a tothom i es va endur els tres punts del Ciutat de València en una golejada històrica: 3-5.

Amb 39 punts, el Llevant té pràcticament assegurada la salvació i somnia a poder assolir una plaça europea la pròxima temporada.

Partidàs a San Mamés

L'altre gran matx de la jornada és l'Athletic Club - València (18 h, GolT i Canal+ Liga). Tots dos arriben al partit després de passar ronda a la l'Europa League i tenen el mateix objectiu de cara a final de temporada: ser a la Lliga de Campions. Qui millor ho té és el conjunt d'Emery, que és tercer amb 44 punts, mentre que l'Athletic és setè, amb 37.

En l'enfrontament de la primera volta valencians i bascos van empatar (1-1) en un matx en què l'Athletic va reclamar un gol legal de Susaeta. El matx, doncs, pot ser vital de cara a un goal average que pot decidir una plaça europea.

stats