Misc 21/12/2019

El Liverpool també tenyeix de vermell el Mundial de Clubs

Klopp i Firmino porten el conjunt red a guanyar per primer cop aquest títol

Albert Nadal
Jordan Henderson, el capità del Liverpool, aixecant la copa que els acredita com a campions del Mundial de Clubs.

BarcelonaDes de la seva arribada al Liverpool el 2015, Jürgen Klopp ha anat construint un equip ple de caràcter, de qualitat i també de títols. Al maig van guanyar la Lliga de Campions (un trofeu que li faltava al tècnic alemany), aquest curs lidera la Premier amb mà de ferro (no han cedit cap derrota) i, ahir, va dur el seu equip a guanyar el Mundial de Clubs per primer cop en la història de l’entitat red (1-0). Bona part de les alegries del conjunt anglès s’expliquen per tres davanters explosius, talentosos i que s’entenen a la perfecció: Firmino, Salah i Mané. Dels tres, va ser Firmino, un brasiler, qui va marcar a la pròrroga el gol decisiu que va tenyir el Mundial de Clubs de vermell davant un Flamengo amb força noms coneguts pel seu passat al futbol europeu, com Diego Alves, Filipe Luís o Rafinha.

El gol de Firmino va arribar després d’un jugada d’atac del Flamengo en què Gabigol -un dels herois del seu equip en la final de la Libertadores- va fallar una passada. El Liverpool va recuperar la pilota i, al contraatac, el conjunt de Klopp no va perdonar: passada mesurada i vertical de Henderson per a Mané, que, intel·ligentment, va esperar l’arribada de Firmino perquè el davanter centre red s’acomodés la pilota, busqués l’espai amb un parell de fintes i marquès l’únic i definitiu gol que es va veure ahir a l’estadi internacional Khalifa de Doha, a Qatar. Firmino ja havia dut el seu equip a la final amb un gol en el temps afegit en la semifinal contra el Monterrey mexicà.

El Flamengo, un finalista dur

El Liverpool, que després de guanyar sis vegades la Lliga de Campions, ahir per fi va alçar el Mundial de Clubs, va haver d’esforçar-se molt davant el Flamengo, un finalista a l’alçada, entrenat pel tècnic portuguès Jorge Jesus.

Després d’un primer temps molt igualat, sense un clar dominador, el conjunt brasiler va saber anul·lar els anglesos durant bona part de la segona meitat. Malgrat semblar inofensiu durant bona part del partit, als darrers deu minuts del temps reglamentari, el Liverpool va prémer l’accelerador i va començar a generar perill davant un Flamengo que començava a mostrar signes de debilitat. Diego Alves va desviar un llançament llunyà de Henderson als últims minuts i el VAR va anul·lar un penal assenyalat per una entrada de Rafinha a Mané.

A la pròrroga, va arribar el gol de Firmino, i els brasilers, amb més cor que cap, van tenir una última ocasió ja al final del temps extra, però Lincoln va rematar molt desviat.