Esports 29/06/2013

Lituània guanya el primer assalt davant les Illes Balears

El combinat illenc va tenir opcions d'emportar-se el triomf

M. R.

PalmaLa festa del bàsquet que es va viure ahir al Palma Arena no va poder ser completa. La selecció de Lituània es va emportar el primer assalt davant la selecció de les Illes Balears en el Desafiament Balear per un punt (83-84). El combinat bàltic va demostrar estar més compenetrat que un equip que, malgrat la derrota, va dominar el partit durant la major part del temps i va tenir opcions de fer quedar la victòria a Palma.

Tot i que l'ambient va ser desangelat, tant per la fredor del velòdrom palmesà com per la moderada assistència de públic (prop de 2.000 persones), els jugadors que va dirigir Xavi Sastre volgueren oferir el millor del seu repertori enfront d'un combinat lituà format per jugadors de segona fila.

Rudy Fernández, conscient de la seva ascendència i de ser la referència del conjunt, es va posar l'equip a l'esquena i, a part, es convertí en el jugador més valuós del matx i en el màxim anotador amb 21 punts.

Els homes de Xavi Sastre, que només es pogueren exercitar ahir dematí, sortiren a la pista amb ganes de passar-s'ho bé i de fer-ho passar bé al públic que s'havia reunit al Palma Arena. Així, el primer quart es va acabar amb un mínim avantatge per als lituans (19-20).

El segon quart va ser el millor del combinat illenc. Amb Alberto Corbacho donant suport a Rudy Fernández, els illencs aconseguiren arribar a la mitja part amb el màxim avantatge del duel (46-35). L'afició gaudia i creia en una victòria que a poc a poc es va anar escapant davant la major intensitat i compenetració dels lituans.

Així, en el tercer quart els illencs començaren a acusar el cansament, encara que només aconseguiren reduir l'avantage local dos punts (63-54). El tram final de l'enfrontament va ser un homenatge al bàsquet, en el qual les Illes sortiren perdent. Lituània va pritjar l'accelerador i va capgirar el marcador que els locals havien tingut controlat fins en aquell moment. Tot i això, el menorquí Sergi Llull va tenir la victòria en els darrers segons amb una cistella que no va entrar.

Avui, el Desafiament Balear es trasllada al pavelló Menorca, on es disputarà el segon partit entre els dos combinats i en el qual els de Xavi Sastre cercaran la revenja davant els lituans.