Futbol
Esports 24/05/2018

El Lió explota amb Van de Sanden i capgira la final de Champions

El Wolfsburg marca al minut 2 de la pròrroga però encaixa quatre gols després de l'expulsió de Popp

Hegerberg, Henry i Van de Sanden celebrant un dels gols del Lió contra el Wolfsburg

BarcelonaTot ha explotat a l'inici de la pròrroga. De manera frenètica, incontrolable. Era el context de caos ideal per a la velocitat de Van de Sanden, que s'ha convertit, amb tres assistències de gol, en la desembussadora ideal perquè el Lió tornés a proclamar-se campió d'Europa. El triomf serà el tercer títol continental seguit –i el cinquè del palmarès– per a les franceses, que han tombat per 1-4 el Wolfsburg gràcies a 26 minuts de bogeria liderats per la verticalitat de l'extrem holandesa. La seva entrada, just després que les alemanyes s'haguessin posat per davant en el marcador amb una diana de Pernille Harder, ha sigut massa amenaça per a un Wolfsburg que ja estava fos.

I ho estava després de 90 minuts emocionants, amb un gol fantasma mal anul·lat per a les franceses i la lesió de Gunnarsdottir per a desgràcia de les alemanyes, però força més discrets que el que ha reservat la pròrroga. I és que, en la primera acció del temps extra, el 0-0 s'ha desencallat amb una conducció llarguíssima que Harder ha completat amb un xut que s'ha colat a la porteria francesa amb un punt de fortuna. Mogut, per fi, el marcador, s'ha començat a agitar tota la resta.

Reynald Pedros ha mogut fitxa i ha fet entrar Van de Sanden, en una substitució que ha acabat d'arrodonir el que Cascarino ja havia insinuat al final del segon temps. L'altre punt d'inflexió ha sigut l'expulsió, immediatament després, d'Alexandra Popp per una entrada dura que ha suposat la seva segona groga.

Sense la migcampista, tot força al cor defensiu del conjunt alemany, la resistència del Wolfsburg ha caigut a plom. En la següent acció, encara sense pair l'impacte de veure's amb deu jugadores, Goessling ha comès un error que ha deixat la pilota a les botes d'Amandine Henry, que ha perforat la porteria de Schult.

L'1-1 ha acabat de noquejar el Wolfsburg, que ha vist com dos minuts després l'esmunyedissa Van de Sanden guanyava en carrera Maritz i enviava una centrada que Le Sommer convertia en l'1-2. Encara sense temps per respirar ha arribat el tercer, amb una altra cursa imparable de Van de Sanden que ha acabat amb centrada, perquè Hegerberg rematés a plaer.

A la desesperada, un Wolfsburg en reserva ha intentat reenganxar-se a una final que l'havia expulsat amb crueltat, però s'ha vist sense energia. En la penúltima acció, a més, el Lió ha fet l'1-4, un gol simbòlic i preciós que servirà per acomiadar Camille Abily, que penjarà les botes al final de la temporada. La francesa ha rematat, amb delicadesa, l'enèsima assistència a l'àrea de Van de Sanden, la protagonista d'una final trepidant a la pròrroga.