TENIS - COPA DAVIS
Esports 19/11/2012

L'incansable Stepanek deixa l'enciamera a Praga

Martí Molina
2 min
Radek Stepanek a l'esquerra celebrant amb la resta de l'equip la victòria a la Copa Davis.

Ni el fet d'haver jugat tres partits seguits, ni els nervis per disputar el punt decisiu a casa. Radek Stepanek no va perdonar davant Nicolás Almagro i va guanyar el cinquè partit de la final de la Copa Davis (6-4, 7-6, 3-6 i 6-3 ), i va deixar l'enciamera a la República Txeca, la segona de la seva història. En un partit tan tècnic com físic, el tenista local va saber marcar el compàs en els moments decisius, guanyant amb comoditat el servei i posant molts problemes a Almagro quan era ell qui iniciava els punts.

L'equip espanyol, capitanejat pel català Àlex Corretja, va lluitar fins a l'últim moment, però no va poder guanyar el que hauria estat la sisena Davis. Tot el contrari dels txecs, que van prendre's la revenja de la final perduda al Palau Sant Jordi de Barcelona el 2009. No va servir de res que David Ferrer guanyés amb comoditat contra Tomas Berdych i empatés la final. A l'hora de la veritat, el títol es va quedar a Praga.

Ahir Radek Stepanek es va convertir en un heroi nacional. No només per haver aconseguit el punt de la victòria, sinó per haver competit els tres dies de la final. El jugador, el número 37 de l'ATP, tan sols va caure derrotat divendres contra David Ferrer (el número 5). Dissabte va guanyar els dobles fent parella amb Berdych, i ahir va superar Almagro (el número 11). En total, 609 minuts sobre la pista per a un tenista que el 27 de novembre complirà 34 anys.

Nicolás Almagro ho sabia i va intentar castigar-lo amb un intercanvi de cops des del fons de la pista, però el jugador local va acabar sent superior. Sobretot en el servei, que guanyava amb autoritat. Tot el contrari del tenista murcià, amb molts problemes quan havia d'iniciar els punts.

El partit va estar igualat els dos primers sets, però es van acabar decantant per Stepanek. Almagro va poder dominar el tercer i somiar en la remuntada, però just a l'inici del quart, el txec va aconseguir un break i es va limitar a conservar l'avantatge. A la segona pilota de partit no va perdonar i va donar a la República Txeca un títol que no aconseguien des del 1980 (competint com a Txecoslovàquia).

"Ho hem intentat però no hem pogut o no n'hem sabut. Ells han estat millors en aquest partit i han guanyat quan pensava que podríem remuntar", deia el capità Àlex Corretja, capcot, després de perdre el punt decisiu.

Victòria estèril de David Ferrer

L'última jornada de la final va començar amb un avantatge local per 2 a 1, i David Ferrer -que jugava contra Tomas Berdych- necessitava guanyar per mantenir viu el torneig.

El tenista de Xàbia no va fallar i es va imposar amb molta comoditat contra el número 6 de l'ATP. Ferrer, impecable durant les dues hores i 25 minuts que va ser sobre la pista, va resoldre el partit en tres sets (6-2, 6-3 i 7-5), i es va exhibir tant físicament com psicològicament. Però, unes hores després, el triomf acabaria sent estèril.

stats