BARÇA
Esports 14/06/2013

L'horitzó de Rosell passa pel 2020 amb un nou estadi

El president assegura que Valdés seguirà un any i descarta Thiago Silva

Albert Llimós
3 min
MEITAT DE MANDAT Rosell va fer balanç tres anys després de guanyar les eleccions.

Barcelona.Tenia ganes de pujar al faristol i fer balanç de la temporada. No estava neguitós, però sí impacient. Se li notava mentre parlava amb els companys de junta, i la seva mirada s'escapava més enllà, buscant la complicitat d'algun periodista, aliè a les converses de la resta de membres de la directiva. Un parell de minuts abans de l'hora prevista, Sandro Rosell ja era davant de les càmeres, sobre la tarima. Tres anys després de guanyar les eleccions del 2010, Rosell feia balanç. Arribava el moment que havia preparat durant els últims dies amb els seus homes de confiança i l'equip de comunicació. Tocava fer lluir les llums i amagar les ombres.

Missatges clars

Sandro Rosell va aparèixer davant la premsa amb la seguretat de la feina feta en l'àrea econòmica i avalat pels 100 punts que ha aconseguit enguany l'equip de Tito Vilanova. Rosell va aprofitar els primers 15 minuts d'intervenció per fer calar el missatge ideat des dels despatxos d'Aristides Maillol. La primera carta, de l'àrea econòmica a la qual sempre s'aferra: el club tancarà aquesta temporada amb 30 milions de benefici. Solvència en la gestió, excel·lència esportiva. "Tot i ser una temporada intensa i complexa", Rosell va deixar ben clar que "l'hegemonia del Barça al futbol espanyol ja fa cinc anys que dura".

Un cop havia llançat el missatge que es pretenia -alliberat ja dels papers i la lectura en què Rosell sempre es troba incòmode-, arribava el cos a cos amb els periodistes. Durant els 37 minuts de preguntes el president va entonar el mea culpa en el projecte de la Grada d'Animació i va anunciar que el 2020 el club podria tenir un nou estadi. En la parcel·la esportiva, continuïtat: Valdés seguirà un any, només arribaran un o dos futbolistes, l'organigrama esportiu que dirigeix Zubizarreta no tindrà canvis, Thiago Silva no fitxarà i el cas Thiago Alcántara dependrà del jugador.

El nou estadi

Un dels grans projectes que està duent a terme la junta directiva és la construcció d'un nou estadi o la remodelació integral del Camp Nou. El president blaugrana va anunciar que si se segueixen els terminis previstos, "cap al 2020" el Barça podria "tenir un nou estadi". En la pròxima junta directiva, el club presentarà uns estudis encarregats a dues empreses americanes sobre el futur del Camp Nou. Un cop aquests informes passin per assemblea, el Barça té previst fer un referèndum per consultar els socis durant el primer trimestre del 2014. Aquest referèndum inclourà dues o tres opcions de futur, les que la junta consideri millors. Una proposta serà remodelar l'estadi, l'altra fer-ne un de nou aprofitant la tribuna del Camp Nou i una tercera via seria fer un nou camp sense aprofitar res de l'actual. En aquest cas, aquesta tercera opció és la que pràcticament està descartada. El novembre del 2012, el Barça va rebutjar comprar els terrenys de la UB Esport, a la Diagonal, amb aquesta finalitat.

En aquest sentit, Rosell va explicar que les obres s'iniciaran d'aquí dos o tres anys. "Si fem el referèndum el 2014 i trobem les fonts de finançament, calculem que d'aquí tres anys començaríem, el 2016, i normalment a construir un estadi tardaríem tres anys", va detallar.

Continuïtat esportiva

El president blaugrana va avançar que el Barça farà només una o dues incorporacions aquesta temporada. A la porteria no hi ha pressa perquè Valdés complirà l'any de contracte que li queda. "El seu agent va comunicar a Zubizarreta la intenció de complir l'any de contracte", va explicar Rosell. Fins al moment, el club català no ha rebut cap oferta pel porter. Valdés seguirà tot i que el Barça continua buscant un "substitut o substituts" de cara a la temporada que ve.

Menys clar és el futur de Thiago. Rosell va demanar paciència al migcampista. A més, va aclarir que la clàusula és de 18 milions, i si hagués jugat més del 60% dels partits hauria passat a 90 i no al contrari, com s'havia explicat fins ara.

Pràcticament impossible serà reunir a la mateixa plantilla un altre Thiago. El central del PSG és una quimera. "No hem començat a parlar amb el club perquè el salari del jugador és altíssim, es pot trencar l'equilibri al vestidor", va assegurar.

Rosell va qualificar la decisió de "ratificar Tito Vilanova" com l'encert més gran d'aquests tres anys. "La decisió que més m'enorgulleix és mantenir Tito com a entrenador tot i la seva malaltia", va dir. Rosell va explicar també que no descarta que al desembre es comenci a parlar de la renovació del tècnic empordanès. A l'altre costat de la balança, Rosell va qualificar "el tema de la Grada d'Animació" com la pitjor decisió d'aquests tres anys.

Sobre l'adéu d'Abidal, el president va remarcar que "el club ha actuat exquisidament". Rosell ho va argumentar diferenciant l'Abidal malalt i l'Abidal recuperat. "Quan va deixar de ser una persona malalta el club el va tractar com un jugador de futbol", va dir.

Finalment, Rosell va assegurar la continuïtat dels responsables de l'àrea de futbol: Narcís Julià, Albert Valentín, Albert Puig i Guillermo Amor.

stats