MERCAT DE FITXATGES
Esports 15/06/2011

L'hora d'escoltar Cesc

Toni Padilla
2 min
Cesc Fàbregas, marcant un gol de penal a l'Emirates Stadium. El català aterra avui a Madrid per un acte publicitari.

La marca de colònia que ha contractat Cesc Fàbregas perquè avui li posi el seu rostre a un acte publicitari que es farà a Madrid ho ha encertat de ple. L'acte (a dos quarts de dotze del matí) serà el primer cop que Cesc parlarà amb la premsa estatal des de que va finalitzar la temporada, i tothom espera que la major part de preguntes siguin sobre el seu futur. Ara fa un any, de fet, Cesc ja va parlar en un acte publicitari, a Port Aventura, quan va moure peça en afirmar: "Si algun dia deixo l'Arsenal serà per marxar al Barça".

L'escenari, però, ha canviat molt. Ara fa un any Cesc pressionava l'Arsenal però també tancava la porta al Madrid. Ara, en canvi, els blancs ja no tenen opcions dins d'aquesta cursa per fitxar el maresmenc. Si avui parla, serà per pressionar encara més un club, l'Arsenal, cada cop més ressignat a perdre el seu capità. Ivan Gazidis, un dels principals gestors del club gunner , va admetre, segons informava el diari Sport , davant de diferents socis de l'Arsenal, que aquest estiu seria molt mogut per al seu club. I tothom sap que el Barça prioritza per sobre de tot fitxar un jugador, Cesc, que no amaga que li agradaria tornar a portar la samarreta del Barça,com va fer quan tenia 15 anys.

Sagna: "Cesc vol fitxar pel Barça"

Amb 15 anys, Cesc es va reunir per primer cop amb Arsène Wenger. I ara el tècnic alsacià accepta que li tocarà acomiadar-se d'un jugador en qui confia a ulls clucs. Els companys d'equip de Cesc tampoc amaguen gaire la realitat. Si la setmana passada el rus Andrei Arxavin va reconèixer que Cesc havia fet un regal a tota la plantilla que "semblava un regal de comiat", aquests dies el francès Bacary Sagna ha parlat al programa de ràdio presentat per Luís Fernández, que va ser tècnic de l'Espanyol i l'Athletic Club de Bilbao. Sagna, en ser preguntat per Fernández, va acceptar sense problemes: "A Cesc li agradaria fitxar pel Barça. Poder tornar on té els seus amics i la seva família, tornar al seu país natal. Li agradaria poder jugar al millor equip del món i és ben normal que sigui així". El blaugrana Pedro va dir ahir des de Tenerife: "Seria genial que Cesc acabés fitxant. Ens agradaria molt"

Ara només falta saber com es pot tirar endavant aquest fitxatge. Les converses es mantenen de moment via telefònica amb el representant del jugador, Darren Dean, que parla a la vegada amb l'Arsenal. Cesc té previst volar cap a Barcelona avui mateix després de l'acte publicitari de Madrid per passar uns dies amb la seva família i els seus amics de tota la vida.

Mazinho: "Thiago es vol quedar"

El Barça no deixa de treballar en opcions per poder presentar una bona oferta a l'Arsenal. Ara, la possibilitat d'incloure un jugador en el traspàs és complica, ja que els futbolistes afectats no semblen estar per la feina. Ahir, per exemple, el pare de Thiago Alcántara, l'exfutbolista Mazinho, va deixar ben clar parlant amb Ona fm: "El futur de Thiago és al Barça. Té contracte i és feliç al Barça. Es vol quedar"

stats