Esports 30/05/2011

L'home dels gols i els rècords impossibles

David R. Jover
2 min
Celebracions Leo Messi va poder abraçar i celebrar dissabte la seva tercera Champions: París, Roma i Londres.

"Messi és un jugador de PlayStat ion", va dir Arsène Wenger, entrenador de l'Arsenal, després que l'argentí marqués quatre gols en la tornada dels quarts de final de la passada Lliga de Campions. I és que aquest davanter menut no para de devorar reptes. Un rere l'altre. Amb calma, sense angoixar-se, però sense pausa. Leo Messi no en té mai prou. Aquest any ha marcat 53 gols entre totes les competicions i ha disputat la millor temporada des que és jugador del Barça. A més, ha estat generós amb els seus companys: ha fet 24 assistències entre totes les competicions.

Però això no és tot. Amb només 23 anys, Messi ja ha escrit pàgines d'or al llibre dels rècords del Barça. És el tercer màxim golejador de la història del Barça, que es diu aviat. Només té per davant César, autor de 235 gols, i Ladislau Kubala (194). N'ha fet 180 i ha superat el mític Samitier. Però això només és el principi. A aquest joveníssim argentí format a La Masia encara li queden molts anys de futbol a les botes, i si continua en aquest nivell de joc i efectivitat la temporada vinent, només d'igualar el que ha fet aquest any es pot convertir en el màxim golejador de la història del club. I si ho fa, seran unes estadístiques difícils de superar. En les tres Lligues consecutives de l'equip de Guardiola també ha estat l'artífex de l'èxit. En aquesta última només ha marcat 31 gols, tres menys que la temporada passada. Però també s'ha de dir que el Barça va sentenciar el campionat tres jornades abans del final i que no calia forçar-lo. Se'l va fer descansar pesant en Wembley, on va tornar a demostrar que és el número u del món.

La clau és divertir-se

Leo Messi és una persona introvertida, que juga a futbol com quan era petit. L'escriptor Eduardo Galeano deia que Messi era el millor jugador del món perquè segueix "jugant com un nen de barri", sense pensar en " la plata ". De fet, Messi salta al terreny de joc amb l'únic objectiu de passar-s'ho bé i fer gaudir els aficionats. L'únic retret, totalment involuntari, que se li pot fer a l'argentí és que acaba matant els davanters que arriben al Barça per acompanyar-lo en la tasca de fer gols. Ibrahimovic la temporada passada va quedar relegat al joc de Messi i Villa aquest any no ha acabat de ser el davanter que va lluir a València. Messi també devora alguns companys, tot i que al final l'equip en surt beneficiat. Ell ajuda els companys i treballa per a l'equip, i l'equip també treballa per a ell.

stats