TENNIS - WIMBLEDON
Esports 23/06/2013

L'herba, la "superfície més complicada" per al genoll de Nadal

El manacorí va destacar que l'obliga a jugar d'una manera diferent

Ara Balears
2 min
Nadal es canvia la camiseta durant l'entrenament que va realitzar ahir a l'All England Club.

Palma.Tot i que no li agrada parlar-ne, Rafel Nadal no va poder evitar referir-se al genoll esquerra i el canvi de joc a què l'obliga jugar sobre l'herba de l'All England Club. L'herba "és potser la superfície més complicada per al meu genoll. Les posicions que s'han d'adoptar a la pista són molt baixes, de molta flexió i aquí és on més sent el genoll", va assenyalar el manacorí en la roda de premsa prèvia a l'inici del torneig que va oferir ahir, que aspira a conquerir per tercera vegada.

"Muscularment no hi ha cap problema, he jugat molt tennis en els dos darrers mesos i estic preparat. Una altra cosa és el genoll, és un repte per mi jugar damunt herba, la veritat. En els tornejos sobre terra i el de pista ràpida que he jugat fins ara he obtingut un bon resultat pel que fa a les sensacions físiques", va apuntar el cinquè jugador de l'ATP.

A Wimbledon va disputar el seu darrer partit abans d'aturar-se durant set mesos per la lesió que patia al genoll esquerre. En aquest sentit, va recordar que ja a l'inici de la darrera edició del torneig va haver de començar a jugar "infiltrat", fins que el jove txec Lukas Rosol va acabar amb ell a la segona ronda, un punt d'inflexió que va marcar l'inici de "l'any de transició" que va haver de completar.

"Vaig patir massa. Es pot patir si ets a les rondes finals, allà sí que et pots infiltrar, però jugar infiltrat des de l'inici no és una bona decisió", va rememorar, segons informa l'agència Efe.

No vol mirar més enllà de Darcis

Tal com acostuma a fer, Nadal no va voler pronunciar-se sobre el fet que es podria haver d'enfrontar als tres primers classificats de l'ATP, Federer, Murray i Djokovic, si vol alçar el seu tercer títol. Vol estar centrat en el debut davant el belga Steve Darcis.

"No vull parlar del quadre perquè no m'agrada parlar sobre rondes a les quals encara no he passat. Tant de bo pugui jugar bé el primer dia, intentar passar algunes rondes i, si és així, tindré opcions", va apuntar.

Nadal va subratllar que en el darrer Roland Garros, on va fer-se un lloc en la llegenda amb el seu vuitè títol, "les coses anaren de manera immillorable". "Durant el torneig passàrem per diferents fases, de menys a més. Quan ets capaç d'acabar les coses millor de com les comences és que estàs preparat per afrontar reptes", va dir.

Gairebé sense transició, després d'haver descansat alguns dies a Mallorca, Nadal va arribar a Londres dimarts passat per tractar de completar l'adaptació des de la terra batuda a l'herba. "Mai he tengut grans problemes per això. Has de jugar diferent, preparar-te mentalment per a certes coses. Especialment amb el teu servei, perquè si el perds estàs en greus problemes durant tot el set", va analitzar.

stats