COPA DEL REI
Esports 30/01/2013

L'estabilitat contra la necessitat

El Barça visita el Madrid en unes semifinals vitals per als blancs

Nuria García
3 min

BARCELONAEls camins del Barça i el Reial Madrid tornen a creuar-se a la Copa per tercer any consecutiu. Aquest cop no hi haurà clàssic a la final, però sí en unes semifinals que prometen espectacle. El Barça viu un gran moment i arriba al partit després d'haver fet una gran primera volta a la Lliga -només va cedir un empat, precisament contra els blancs-, cosa que li ha permès encarrilar la competició de la regularitat i tenir un còmode coixí de punts respecte als seus rivals madrilenys, l'Atlètic i el Reial Madrid. L'estabilitat s'ha instal·lat al Camp Nou, que veu com l'equip guanya, ofereix espectacle amb un joc brillant i, a més, té un Leo Messi que segueix superant-se i no sap on té el sostre.

Des del club blanc, tot i que no ho confessen portes enfora, la Lliga la donen pràcticament per perduda i prefereixen centrar-se en les altres dues competicions: la Lliga de Campions i la Copa del Rei. De fet, els blancs estan necessitats d'alegries i les semifinals de la competició del KO contra l'etern rival, el Barça, els poden fer revifar. Així, la Copa es presenta vital per als blancs i per al seu tècnic, el portuguès José Mourinho. De fet, l'entrenador blanc, que segueix sense parlar davant la premsa -ahir qui va donar la cara va ser Karim Benzema-, anhela un triomf per fer tornar l'optimisme al madridisme.

Tot i això, el Madrid més necessitat afronta el matx d'aquest vespre amb baixes importants, sobretot, en la part defensiva de l'equip. A l'absència d'Iker Casillas sota els pals s'hi sumen les de Sergio Ramos -ha de complir l'últim partit de sanció després de ser expulsat i insultar l'àrbitre als vuitens de final de la Copa, contra el Celta-, Pepe, Fabio Coentrao i Ángel di Maria. "És millor jugar amb ells, per descomptat, però som un bon grup i intentarem guanyar", va afirmar ahir Karim Benzema.

El segon entrenador del Barça, Jordi Roura, creu que el fet que el Madrid tingui tantes baixes pot girar-se en contra dels blaugranes. "Sempre que hi ha un partit d'aquest tipus en què un equip sembla que hi arriba més relaxat, el que hi arriba més just és el que acaba obtenint més bon resultat", va recordar ahir. I va avisar: "El Madrid, amb baixes o sense, tant si està bé com si està malament, sempre és un rival complicat. Però si és veritat que el Madrid està malament, serà encara més perillós". Així doncs, els blaugranes són conscients que han d'anar al Bernabéu a fer el seu joc i concentrats al màxim: "Nosaltres intentarem anar a totes i guanyar el partit, imposar la nostra manera de jugar, imposar el nostre sistema. No variarà res respecte al que normalment fem", assegura Roura.

L'hora dels porters suplents

Sense Casillas, al Madrid Adán s'ha convertit en el porter titular dels últims partits, si bé des del cap de setmana sap que s'haurà de jugar el lloc amb el nou fitxatge, Diego López. En principi, Adán serà qui avui se situarà sota els pals, mentre que a l'altra àrea, tot i que Jordi Roura no ho va voler confirmar, hauria de ser Pinto, el porter de la Copa, qui defensi la porteria del Barça un cop recuperat del refredat que el va deixar un dia al gimnàs. El segon de Tito Vilanova no espera un partit fàcil al Bernabéu i per això no creu que el seu equip torni cap a Barcelona amb la classificació per a la final a la butxaca. "Són partits que es decideixen per petits detalls. Ells dominen uns moments, nosaltres uns altres... Cap equip té presa la mida a l'altre, són partits molt igualats". I és per això que Jordi Roura creu que l'eliminatòria no es decidirà fins al partit de tornada al Camp Nou. "Què més voldríem, que tot quedés solucionat al Bernabéu a favor nostre!"

Remor de fons al vestidor blanc

Malgrat que tots els jugadors del Madrid s'entesten a negar les discrepàncies entre el tècnic i els futbolistes, ahir va entrar en escena Sara Carbonero. La periodista de Telecinco i parella sentimental d'Iker Casillas va assegurar durant la seva col·laboració setmanal amb la cadena mexicana Televisa Deportes que "el clima dins el vestidor del Madrid no és bo". La periodista va afegir: "És vox populi que els jugadors no combreguen gens amb el seu entrenador. Al vestidor hi ha divisió i caldrà esperar el final de temporada per veure si Mourinho marxa, ja que ara mateix té molts fronts oberts al club". La setmana passada va ser el mateix president del Madrid, Florentino Pérez, qui va haver de sortir a donar la cara per explicar que la relació al vestidor és bona i que no era cert que els capitans de l'equip haguessin plantejat un ultimàtum a l'entrenador portuguès. "Nosaltres estem units, no hi ha problemes entre nosaltres i l'entrenador. No sé qui diu que n'hi ha perquè no és veritat", va assegurar Benzema.

stats