RECURSOS ECONÒMICS
Esports 28/02/2013

L'esport s'apunta al micromecenatge contra la crisi

El Bàsquet Manresa i l'Igualada busquen petites aportacions

àlex Gozalbo
2 min
Josep Vives, president executiu del Bàsquet Manresa, i Marc Bernadich, president de la comissió dels 40 anys.

BarcelonaLa crisi colla fort i els clubs esportius busquen solucions atípiques per aconseguir nous recursos econòmics. El Bàsquet Manresa, que al gener es va quedar sense patrocinador principal, va presentar ahir 40 anys, 40.000 euros, 40 dies , un atrevit projecte de micromecenatge destinat a recaptar fons per poder fer algun fitxatge i substituir els lesionats Javi Rodríguez i Charles Ramsdell. No és un cas aïllat, l'Igualada HC es va convertir fa uns dies en la primera entitat esportiva a promoure petites aportacions a través d'una aplicació per a Facebook.

"Ens hauria agradat incorporar els nous fitxatges abans del pròxim partit, però serà complicat", explica Josep Vives, president executiu del Bàsquet Manresa. I afegeix: "Estem en una situació delicada en l'àmbit esportiu i també en l'econòmic. Necessitem diners perquè tenim un pressupost limitat, hem perdut el nostre patrocinador principal i ara l'equip necessita més elements per seguir competint en l'elit. Creiem que estem obligats a fer això i esmercem tots els esforços per intentar aconseguir aquest objectiu".

Les aportacions que demana el Bàsquet Manresa van des dels 10 fins als 5.000 euros i el club ofereix a canvi atrevides recompenses, com entrenar-se un dia amb el primer equip (200 euros), dinar amb l'entrenador, Jaume Ponsarnau (300 euros), o disputar un partit contra els jugadors professionals (400 euros).

Marc Bernadich, que és el president de la comissió dels 40 anys del Bàsquet Manresa, explica: "Oferim un ventall molt ampli per als aficionats, però també per a les empreses, que tenen la possibilitat d'aparèixer a diferents llocs de la pista del Nou Congost".

Donatius des d'un euro

"Tu també pots escriure la història" és el lema de la campanya de l'Igualada HC, que demana donatius de fins a 88 euros destinats a finançar la participació de l'equip a la Copa del Rei i a la Lliga de Campions. "Estem sorpresos de la col·laboració per part dels socis, dels aficionats i de les empreses que ens estan donant suport", diu Manel Burón, president del club, que en una setmana va recollir 2.200 euros.

stats