BARÇA
Esports 03/06/2013

L'era Neymar arrenca avui al Camp Nou

La nova icona es presenta dos dies després d'acomiadar Abidal

Albert Llimós
2 min

BarcelonaZlatan Ibrahimovic encara té un rècord vestit com a blaugrana. Del seu primer dia, quan el seu caràcter rebel era només conegut entre els amants del futbol internacional. El suec va omplir més de mig estadi en la seva presentació en societat com a nou jugador del Barça. Avui un jove extravertit de 21 anys vol esborrar l'empremta d'Ibrahimovic. I, de passada, posats a demanar, des del club esperen que el somriure encomanadís de Neymar ajudi a girar full del dolorós i emotiu comiat d'Abidal.

Emblema d'una nova era

Sota l'atenta mirada de Sandro Rosell, Neymar serà presentat a les 18.15 hores. El brasiler lluirà per primera vegada la samarreta del Barça sobre la gespa del Camp Nou. Ho farà sense número a l'equipació, ja que haurà d'esperar a saber què passa amb Villa i Thiago per saber si pot heretar el dorsal 7 o l'11. És el gran dia de Neymar després de dos anys esperant per fer el salt a Europa. És el gran dia de Sandro Rosell, aquesta és la seva aposta personal. És també el gran dia perquè es donaran a conèixer quines són les xifres d'aquest complex traspàs.

El nou projecte de Tito Vilanova arrenca només dos dies després de posar punt final a una temporada difícil però alhora exitosa. L'any de la recaiguda de Tito, l'any dels 100 punts. L'any, sobretot, del comiat d'un dels jugadors que simbolitzen millor el caràcter únic i guanyador d'aquest grup humà. Arriba Neymar, marxa Abidal.

El Barça presenta la seva nova icona -encara sota l'ombra omnipresent de Messi-, amb la carpeta de les sortides recentment oberta. El futur d'Abidal està resolt i molt present dins de la dialèctica blaugrana, però falta abordar els casos de Villa, Thiago i, sobretot, Valdés. Després d'una setmana convulsa, Neymar aterra a Barcelona per intentar cicatritzar les ferides obertes durant els últims dies.

Dia maratonià

Neymar tindrà un dia intens a Barcelona. Seran només unes hores -les que li concedeix la Confederació Brasilera-. Gràcies a un avió noliejat pel Barça, Neymar podrà estar-se a les instal·lacions del club per passar la revisió mèdica i ser presentat davant de la seva nova afició.

A les 16.45 h, l'ex del Santos estamparà per fi una firma perseguida des de fa temps a Can Barça i arreu d'Europa. El davanter firmarà el contracte que el lliga al club català per les pròximes cinc temporades. Després la nova icona blaugrana es farà la fotografia habitual a les oficines del club, que, per cert, han estat canviades recentment, amb un nou escut preparat per a l'ocasió. Serà el pas previ al moment esperat pels aficionats barcelonistes: la presentació oficial de Neymar sobre la gespa del Camp Nou. Des de les quatre de la tarda, les portes de l'estadi estaran obertes. A les 18.15 h sortirà del túnel de vestidors ja vestit de blaugrana. Serà el penúltim episodi d'una jornada maratoniana. Al vespre, just abans d'emprendre el retorn al Brasil, arribaran per fi les esperades explicacions d'aquest costós fitxatge.

stats