Esports 29/04/2012

L'equip visita el Rayo després d'una setmana molt dura

Toni Padilla
2 min

Després de quedar-se sense Josep Guardiola, sense Lliga de Campions i gairebé sense Lliga en tot just set dies, el Barça torna als camps per visitar el Rayo Vallecano en el partit que tanca la jornada de diumenge. De fet, si el Reial Madrid guanya el seu partit davant del Sevilla d'unes hores abans al Santiago Bernabéu -juga a les 12 del matí-, els homes de José Mourinho seran campions de Lliga si el Barça no suma els tres punts a l'estadi del barri de Vallecas. Després del cop que va rebre el Barça el cap de setmana contra el Reial Madrid, la Lliga s'ha convertit per als blaugranes en una competició irrellevant, malgrat que Carles Puyol va deixar clar ahir que s'intentarà sumar tots els punts que queden en joc per honrar el club i acabar de la millor manera possible l'última temporada de Guardiola a la banqueta.

Els jugadors del Barça no van saber fins divendres que Guardiola no seguirà al capdavant del club. De fet, després de caure eliminats a la Lliga de Campions amb aquell gol en els últims segons de Fernando Torres, els jugadors van començar a llegir a la premsa rumors sobre l'adéu del seu tècnic, per la qual cosa ja s'ho esperaven una mica. Ara, la notícia ha estat un cop dur per als futbolistes, malgrat que l'elecció de Vilanova com a relleu ha agradat als barcelonistes, que prefereixen ser dirigits per un membre d'aquest grup humà que per un fitxatge exterior. La setmana, però, ha estat estranya, sense roda de premsa prèvia de Guardiola -ahir va parlar Carles Puyol- i amb possibles canvis en l'onze inicial avui a Vallecas.

Per visitar el menut estadi del Rayo Vallecano el Barça no podrà comptar amb el lesionat Gerard Piqué, que va haver d'abandonar el partit del Chelsea després de rebre un cop al cap, ni amb Xavi Hernández, que estarà dues setmanes absent per problemes musculars i a qui només s'espera per a la final de la Copa del Rei. En vista d'aquest panorama i quan falten quatre jornades per a la conclusió d'un campionat que serà prou dolorós, l'equip català intentarà mantenir frescos els jugadors que poden marcar les diferències a la final de la Copa del Rei contra l'Athletic Club, tot i que homes com Lionel Messi no descansaran, ja que tenen objectius personals, com ser el màxim golejador de Primera.

El Rayo, per la seva banda, sol crear problemes al Barça a l'estadi del carrer Fofó, i en els dotze enfrontaments entre tots dos a Vallecas, només tres han acabat amb victòria del Barça. Liderats per un Michu en un estat de forma genial, els homes de Sandoval viuen una de les millors temporades de la seva història malgrat la crisi econòmica que afecta aquesta modesta entitat. José Ramón Sandoval, un tècnic sempre valent, té nombroses baixes per a aquest partit, ja que no disposa d'Armenteros, Piti, Javi Fuego ni Pereira per lesió, a més dels sancionats José Manuel Casado i Mikel Labaka. Per contra, recupera els defenses Arribas i Tito i el davanter català Raúl Tamudo, que inicialment seria suplent.

stats