Esports 04/06/2013

L'equip inicia les vacances més tristes dels darrers 16 anys

Els jugadors s'acomiadaren amb la incertesa del seu futur

M.r.
2 min
La traca per celebrar la permanència s'havia convertit en una agradable tradició que el descens ha fet desaparèixer.

Palma.Feia setze temporades que, quan el Mallorca certificava la permanència a la Primera Divisió, l'encarregat del material de l'equip, Luis Martin, encenia la traca de celebració de la continuïtat entre els millors. Cada any d'aquests setze, en l'entrenament posterior a la consecució de l'objectiu, jugadors i cos tècnic observaven amb alegria com cremava la pólvora i escoltaven amb delit com esclataven els petards que significaven haver fet la feina ben feta. Ahir, després que dissabte a la nit es consumàs la tragèdia que tot el mallorquinisme no volia veure feta realitat, la gespa de l'estadi de Son Moix va quedar regada per la tristesa. No hi va haver traca, només la constatació que l'equip ha perdut la seva condició de privilegi.

El planter va completar el darrer entrenament de la temporada a l'Iberostar Estadi amb la incertesa del futur. La majoria de futbolistes encara no coneixia quina planificació té pensada el director esportiu i si la seva participació hi estava inclosa.

Va ser un dia de feina trist i en el qual els comiats entre els diferents membres de l'equip foren la nota predominant. Els jugadors desconeixien si tornarien a veure els companys amb els quals han compartit el vestidor durant la temporada més trista. Així, els cinc cedits -Fontàs, Tissone, Arizmendi, Luna i Hutton-, a més de Juan Calatayud, que acaba contracte, digueren adéu als companys. Segurament trigaran a tornar a coincidir.

A la sortida de l'entrenament, els que s'aturaren a atendre els mitjans de comunicació constataren que no coneixien el seu futur. Els jugadors estaven pendents de conèixer quines eren les intencions del director esportiu i quin projecte tenia dins el cap per construir el nou conjunt de Segona. I el més important, si comptava amb la seva participació i sota quines condicions. Així s'expressà Tomás Pina, un dels futbolistes que amb tota seguretat abandonarà l'entitat en el transcurs de l'estiu, tot i que estaria disposat a continuar amb el Mallorca en la categoria de plata.

"Fins que el club no parli amb mi i em digui quin és el seu punt de vista, jo tampoc no podré dir-los quina és la meva intenció i com volem afrontar aquest futur. Si és de la mà, bé, però hem de seure i veure quina és la millor opció per a tots", va explicar el migcampista a IB3.

Un cas diferent era el d'Alejandro Alfaro. L'andalús va deixar clar que és jugador del Mallorca perquè li queden anys de contracte. "Tenc tres anys més de contracte i, per tant, pertany al Mallorca", va assegurar el futbolista, que encara no s'havia reunit amb el director esportiu.

D'altra banda, l'únic que va mantenir un discurs contundent de compromís amb el club va ser el mallorquí Pedro Bigas. El central va deixar clar que el seu "pensament és quedar". "No em sentiria bé partint a un altre equip havent davallat a Segona. El meu pensament és quedar. S'ha de construir un equip ambiciós, amb les coses clares i que mossegui l'herba", va destacar, i afegí a tall de sentència que "no em cansaré de repetir-ho: s'ha de pujar una altra vegada". Un altre pic ha d'esclatar la traca. En aquest cas, serà la traca de l'ascens. Una tasca complicada.

stats