La Vuelta
Esports 31/08/2013

Leopold König aconsegueix una gran etapa per a NetApp a la Vuelta

L'escalador txec guanya en solitari a l'arribada en altura de Peñas Blancas, i Nicholas Roche torna al liderat per les petites diferències entre els favorits

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaLa tercera gran arribada en altura de la Vuelta a Espanya després del Monte da Groba i el Mirador de Lobeira ha acabat amb la victòria del txec Leopold König, que ha guanyat en solitari i ja és cinquè a la general.

El basc Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) ha estat el protagonista de la pujada, atacant a uns cinc quilòmetres de la meta i aguantant fins als últims 500 metres, quan König l'ha atrapat. Entre els favorits hi ha hagut diversos atacs, sobretot per part d'un Chris Horner especialment motivat, però ha acabat pagant els esforços i ha cedit més del previst.

Finalment, no els ha servit per lluitar per l'etapa, però el nou líder i guanyador d'una etapa, l'irlandès Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff), el company de Purito Rodríguez Dani Moreno, Thibaut Pinot i Ivan Basso han creuat la meta destacats respecte a la resta d'aspirants. Joaquim Rodríguez i Alejandro Valverde, confiats amb el seu potent final, han pecat de conservadors, però tot i així han esgarrapat vuit segons a Nibali, que ha ofert més males sensacions de les esperades.

L'equip NetApp-Endura, dirigit pel català Àlex Sans, un dels convidats per l'organització (no són de primera categoria), han estat els grans protagonistes de l'etapa. Han col·locat Bartosz Huzarski a l'escapada, que ha acabat cedint perquè era massa perillós de cara a la general. Aleshores han liderat la caça de l'escapada, s'han deixat veure amb el sabadellenc David de la Cruz i s'han acabat emportant el triomf.

Vuelta a Espanya, (Jerez de la Frontera – Peñas Blancas, 166,6 km):

1r Leopold König (NetApp-Endura) 4h 09' 46"

2n Dani Moreno (Katiuixa) a 1"

3r Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 5"

4t Thibaut Pinot (FDJ) a 5"

5è Ivan Basso (Cannondale) a 5"

(...) 9è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 19"

Classificació general provisional:

1r Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) 31h 39' 30"

2n Chris Horner (RadioShack) a 17"

3r Dani Moreno (Katiuixa) a 17"

4t Vincenzo Nibali (Astana) a 18"

5è Leopold König (NetApp-Endura) a 29"

(...) 10è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1' 03"

stats