12/11/2012

Leo Messi ja mira als ulls del Rei Pelé

2 min
Leo Messi dedica el seu segon gol contra el Mallorca al seu fill Thiago i agraeix a Alexis l'assistència.

PALMAPelé s'ha encaparrat a intentar treure mèrits a les fites de Lionel Messi, a qui compara un cop i un altre amb un Neymar que encara no ha fet ni la meitat de les coses que ha fet l'argentí. El futbol s'ha construït en part gràcies als debats i les converses als cafès on s'intenta triar qui és el millor jugador. I la rivalitat entre brasiler i argentins ha estat de les més riques, amb Pelé i Maradona com a principals ponents. Ara la irrupció de Messi ho ha alterat tot, encara que Pelé segueix encaparrat a defensar que ell va ser el millor.

A Messi encara li queda camí per córrer per arribar a gaudir del palmarès internacional de Pelé, que va guanyar tres Mundials, però pel que fa a clubs Messi ja li ha passat al davant. I ahir a Son Moix va superar un dels seus rècords: marcar 75 gols en un any natural entre club i selecció, el 1958. Aquell 1958 en què va irrompre amb força en l'imaginari col·lectiu del futbol amb aquells gols impossibles amb el Santos i els gols immortals al Mundial de Suècia contra els amfitrions. Amb els seus gols a Dudú Aouate, que va ajudar amb una pífia espectacular en el primer, Messi arriba als 76 gols i supera el brasiler. Entre la selecció i el Barça, ara disposa de 10 partits, 9 amb el Barça i un amb la selecció, per intentar atrapar Gerd Müller, que el 1972 va anar més enllà que qualsevol altre en marcar 85 gols. Una rècord absolut que cap altre golejador ha aconseguit fins ara.

Per a Lionel Messi han estat unes setmanes mogudes. Després de la seva paternitat es va quedar sense marcar contra el Celta, i quan ho va fer contra el Celtic ni va tenir temps de dedicar el gol. De fet, l'argentí segueix jugant per sobre del nivell de la major part de jugadors, però li toca picar pedra en uns dies molt cansats. Ahir va començar fred, intentant trobar aire per respirar enmig d'una teranyina de jugadors locals. Al descans, ell havia perdut el 50% de les pilotes del Barça, pressionat per dos o tres homes que el perseguien esperitats. Però també havia deixat enrere tres rivals abans d'un xut que Aouate es va menjar.

A la segona part, va calmar els ànims amb un xut preciós que va significar el 2-4 i va trobar arribant des de la segona línia, ja que l'argentí va jugar gairebé tot el partit per darrere d'un fals nou, ja fos Pedro o Villa, posició on toca més pilotes però també en perd més. Un gol que li serveix per superar Pelé i mantenir una estadística ben curiosa: a la Lliga sempre que marca un gol repeteix i en fa més d'un. Ahir en va fer dos que serveixen per fer història i seguir marcant diferències.

stats