GOLEJADOR
Esports 17/02/2013

Leo Messi, decisiu com sempre, arriba als 301 gols

L'argentí ja acumula 37 dianes en aquesta Lliga

Nuria García
2 min

BarcelonaLeo Messi ja ha celebrat més de 300 gols amb la samarreta del Barça en partits oficials. El blaugrana, amb els dos gols que va aconseguir ahir a Los Cármenes contra el Granada, va arribar fins als 301 gols, i va tornar a demostrar que segueix insaciable de cara a porteria. L'argentí acumula 37 gols a la Lliga (en 24 partits), és a dir, que marca 1,54 gols de mitjana en cada partit. Si segueix així, la fam golejadora de Messi farà que s'autosuperi i que els 50 gols a la Lliga de la temporada passada (50 gols en 37 partits, és a dir, 1,35 gols de mitjana a la Lliga) quedin novament en una anècdota quan torni a establir el rècord en més de mig centenar de gols durant un curs.

Des d'aquell gol que va marcar l'1 de maig del 2005 amb la samarreta del Barça, contra l'Albacete, els aficionats culers han pogut celebrar, en set anys, 300 gols del crac argentí, que no deixa de créixer i de superar-se any rere any. I és que la seva progressió golejadora ha estat espectacular; el primer centenar de gols l'argentí els va aconseguir en 188 partits. Però els terminis en què ha anat marcant els següents centenars s'han anat escurçant: el segon centenar el va marcar en 99 partits i ara, el tercer, en tan sols 79. I d'aquests 301, els culers n'han celebrat 163 al Camp Nou.

De fet, el de Granada és el 14è partit de Lliga consecutiu en què Leo Messi marca com a mínim un gol. El crac argentí ha vist porta en cada partit de Lliga des que l'11 de novembre, contra el Mallorca a domicili, va marcar dos dels quatre gols dels blaugranes. Des de llavors, l'han patit el Saragossa, el Llevant, l'Athletic, el Betis i l'Atlètic de Madrid per partida doble; l'Osasuna va veure com Messi era capaç de marcar quatre gols i el Valladolid, l'Espanyol, el Màlaga, la Reial Societat, el València i el Getafe han vist com el crac argentí celebrava una diana. I tot això, cap de setmana rere cap de setmana, de manera consecutiva, sense pausa. D'aquesta manera, Leo Messi segueix deixant petit el rècord que, fins que ell el va superar, tenien Mariano Martín i Ronaldo, que van marcar en 10 jornades consecutives les temporades 1942/43 i 1943/44 el primer, i la 1996/97 el segon.

D'altra banda, el gol contra el Granada redueix a dos la llista d'equips de la Lliga als quals Messi no ha marcat aquesta temporada. Així, a l'argentí només li falten dos objectius per superar: el Sevilla i el Celta, dos dels clubs contra els quals no va poder veure porta durant la primera volta.

323 gols en total

Si a més dels partits oficials també comptem els gols que Leo Messi ha marcat amb la samarreta del Barça en tots els partits amistosos, la xifra de 301 gols augmenta fins als 323. El crac argentí té, doncs, dos noms a superar com a blaugrana, un cop ja ha trencat tota la resta de rècords possibles com a golejador amb el Barça: Josep Samitier és el seu següent repte. El davanter català va marcar 333 gols i, per tant, Messi és només a 10 gols d'igualar-lo. Pel davant només li quedarà el mític Paulino Alcántara, que va celebrar 369 gols amb la samarreta del Barça tant en partits oficials com en amistosos.

stats