EUROLLIGA
Esports 08/03/2013

L'efectivitat de Mickeal i Lorbek enfonsa l'Olympiacos

Els dos jugadors només van fallar 4 dels 22 tirs que van intentar a la pista del campió

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro, escorta del Barça Regal, intenta evitar la defensa d'Acie Law i de Kostas Sloukas.

BarcelonaEl vigent campió de l'Eurolliga va perdre per segona vegada aquesta temporada contra el Barça Regal, que després de superar l'Olympiacos acumula ja vuit victòries consecutives al Top 16 de l'Eurolliga. L'equip blaugrana, que té la classificació per als quarts de final a la butxaca i dedicarà les últimes quatre jornades a intentar assegurar una de les dues primeres places, va destrossar el rival amb una exhibició de com mantenir la concentració durant els 40 minuts. La fiablitat de Pete Mickeal i Erzem Lorbek, que tan sols van fallar 4 dels 22 tirs que van intentar, va ser decisiva.

L'Olympiacos és un equip que fa coses bé i coses malament, però que gairebé mai malbarata una pilota. El Barça Regal, en canvi, va començar el partit despistat i en tan sols deu minuts ja havia perdut set possessions. Xavi Pascual va trigar a aconseguir posar ordre a un joc ofensiu que durant els primers minuts va semblar poc endreçat.

La defensa blaugrana, a més, va patir per contenir dos jugadors atípics: Vassilis Spanoulis i Georgos Printezis. Tots dos tenen el seu perquè. El primer perquè llegeix com ningú les situacions de bloqueig directe. El segon perquè pot desballestar-te de moltes maneres diferents, tant des de lluny com des de prop de cistella. Són bons i limitar la seva aportació acostuma a exigir tres coses: actitud, tàctica i sort.

L'equip blaugrana va anar de menys a més en una primera meitat en què va aconseguir una renda de deu punts. Joan Carles Navarro, Pete Mickeal, Erazem Lorbek i Ante Tomic, les quatre columnes sobre les quals s'ha construït aquest projecte, van començar a produir ofensivament i l'Olympiacos va passar d'amenaçar a ser amenaçat. El Barça Regal encara no sabia si acabaria guanyant el partit, però ja tenia clar que el guió per intentar-ho seria el que feia dies que treballava.

Georgios Bartzokas va aprofitar el descans per demanar intensitat en defensa. Xavi Pascual, per la seva banda, va exigir més control en el rebot. Els jugadors de l'Olympiacos van fer més cas al seu tècnic i, gràcies a un parcial d'11-3, el marcador es va ajustar a l'inici del tercer quart. Com va demostrar a la final de l'última Eurolliga, el campió grec no es rendeix mai i ahir va remuntar 12 punts per capgirar el resultat i aconseguir una renda mínima.

Aquesta vegada, però, l'Olympiacos es va trobar al davant un rival molt competitiu que no va abaixar els braços i va mantenir la concentració fins al final del partit. Pete Mickeal va saber assumir el protagonisme del joc i, una vegada més, va encomanar el seu esperit de lluita. L'aler està completant un segon tram de la temporada excepcional i va acabar amb 20 punts i una efectivitat de 9/10 en tirs de dos. Erzem Lorbek, que està protagonitzant una campanya més irregular, també va saber contribuir a la victòria amb 21 punts.

L'Olympiacos, que no va poder recórrer a Vassilis Spanoulis durant els minuts decisius, es va anar consumint a poc a poc i es va quedar sense solucions tàctiques quan més les necessitava.

stats