Vallparadís

Tres samarretes, una única motivació

Un dels pocs jugadors que li aguanta el debat sobre el millor jugador de tots els temps a Michael Jordan és LeBron James. Encara hi ha tres anells de campió de diferència entre el palmarès de l'un i de l’altre, però el jugador d’Akron segueix sumant registres per afegir arguments a la discussió. Diumenge a la matinada es va classificar per a la seva desena final de la NBA, una gesta que tan sols han aconseguit tres jugadors en tota la història: Bill Russell, Sam Jones i Kareem Abdul-Jabbar. La xifra és tan espectacular que només hi ha tres franquícies, els Lakers, els Celtics i els Warriors, que acumulin més aparicions en les finals pel títol. La resta, els altres 27 equips de la competició, no han arribat tantes vegades tan lluny.

La versió que estem veient de LeBron James combina la voracitat competitiva de Kobe Bryant, una inspiració permanent per a uns Lakers que volen donar valor al seu llegat, amb un altruisme sense precedents que l’ha convertit en el millor repartidor d’assistències de la competició. Als seus 35 anys, ha après a entendre el joc i el vestidor –una família– com ben pocs companys de professió.

El repte que té LeBron continua sent majúscul perquè aquests Lakers no són un superequip i tenen més mancances que qualsevol aspirant al títol d’aquest segle, però si va ser capaç d’arrabassar un anell als Warriors amb els Cavs, no hi ha res impossible. Proclamar-se campió amb tres samarretes diferents seria un fet diferencial, una fita que de moment només han aconseguit Robert Horry i John Salley, tot i que amb un protagonisme molt inferior al seu.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF