EL PORTER VIU EL SEU MILLOR ANY AL BARÇA
Esports 28/12/2010

L'autosuperació de Víctor Valdés no té límits

Víctor Valdés no s'atura, creix any rere any, temporada rere temporada. Si l'any passat, el 2009, el Barça va aconseguir uns registres de somni, aquest 2010 Valdés ja ha superat els seus números.

Nuria García
2 min

BarcelonaEl debat a la porteria del Barça fa anys que es va acabar. Si més no, les dades de Víctor Valdés són prou importants per fer canviar d'opinió els incrèduls. Des de la temporada 2003/2004, quan Valdés es va situar sota pals amb certa regularitat, la porteria ha tingut un inquilí fix. Si l'any 2008, quan Pep Guardiola va arribar a la banqueta del Barça, Valdés i l'equip van millorar els registres defensius de temporades anteriors (de fet, el curs 08/09 el porter blaugrana va aconseguir el trofeu Zamora que l'acredita com el porter menys golejat a la Lliga), ara, temporada rere temporada, el porter de L'Hospitalet de Llobregat segueix millorant els seus registres. S'autosupera.

I si el 2009 va ser millor que el 2008, les dades del 2010 demostren que Valdés ha superat els registres de totes les temporades anteriors. El porter, que aquesta temporada busca el seu quart trofeu Zamora (a més de la 08/09, també el va aconseguir la 04/05 i la passada, la 09/10), ha rebaixat amb escreix els gols que encaixa en cada partit. Òbviament, la tasca defensiva de l'equip també té alguna cosa a dir en aquestes estadístiques del porter blaugrana, però el cert és que en més d'un partit Víctor Valdés ha hagut de fer intervencions de molt de mèrit per aturar gols que els davanters rivals ja cantaven.

Rècord sense encaixar gols

Aquest any, Valdés també ha batut el seu propi rècord d'imbatibilitat. Recentment, el porter del Barça va estar 577 minuts sense rebre cap gol. Des que Nilmar, del Vila-real, el 13 de novembre, va superar-lo al minut 26 i fins que Osvaldo, de l'Espanyol va tornar a marcar al minut 63 el dia 18 de desembre a Cornellà-El Prat, hi va haver cinc partits (Almeria, Panathinaikos, Reial Madrid, Osasuna i Reial Societat) en què la porteria del Barça va quedar-se a zero. Valdés va superar, doncs, els 570 minuts que va estar l'any 2009 sense recollir cap pilota del fons de la xarxa.

Aquest any, a més, Valdés també ha aconseguit que cap jugador rival li marqui un gol en 26 partits oficials dels 51 que ha jugat amb el Barça. Una xifra amb què el porter blaugrana també s'ha autosuperat: el 2009 van ser 25 en 52 partits i, el 2008, 23 en 51. Valdés té 28 anys i moltes temporades encara en actiu per endavant.

stats