RAL·LI - CAMPIONAT DEL MÓN
Esports 14/11/2011

Latvala aprofita l'abandó de Loeb per guanyar l'última prova de l'any

Martí Molina
1 min
Latvala aprofita l'abandó de Loeb per guanyar l'última prova de l'any

Jari-Matti Latvala (Ford) es va adjudicar l'última prova de la temporada del Mundial de ral·lis després d'aprofitar l'abandó de Sébastien Loeb (Citroën). El pilot alsacià, que divendres ja s'havia proclamat matemàticament campió del món per vuitena vegada consecutiva després de l'abandó d'Hirvonen (Ford), va xocar contra un vehicle que anava contra direcció en un dels enllaços -carreteres obertes al trànsit que connecten els diferents trams cronometrats-. Això va permetre que Latvala tingués via lliure per guanyar el ral·li, amb gairebé quatre minuts d'avantatge respecte a Mads Otsberg (Ford). El podi el va completar un altre pilot de Ford, Henning Solberg, que va aprofitar l'error de Kris Meeke (Mini) a l'últim dels trams per superar-lo a la classificació general.

En un dels mundials de ral·lis més igualats dels últims temps, Sébastien Loeb i Mikko Hirvonen havien arribat a l'última cita de l'any amb opcions de guanyar el campionat. L'alsacià tenia vuit punts d'avantatge respecte al finlandès. Però en la primera jornada, Hirvonen va patir un accident i es va veure obligat a abandonar. Així, Loeb ja s'havia assegurat un nou títol. El vuitè en el seu compte particular, tots ells consecutius. Un fet que el confirmava com el millor pilot de ral·lis de tots els temps.

Loeb tindrà encara dos anys més per ampliar la seva llegenda. I és que a finals d'aquesta temporada va fer públic que havia renovat amb Citroën, l'escuderia amb què ha guanyat tots els seus campionats mundials.

stats