Esports 06/04/2014

L’ascens haurà de ser pel camí llarg

El Palma Air Europa cau a Fuenlabrada, on no pot aconseguir la gesta

Miquel Ramis

El Palma Air Europa no va poder aconseguir la gesta. Tenia un repte majúscul davant seu, però ni amb el suport dels més de 120 aficionats que viatjaren amb l’equip va poder assaltar el pavelló Fernando Martín de Fuenlabrada, on va caure de manera clara i sense pal·liatius per 73-62. Els d’Ángel Cepeda havien de guanyar per més de 12 punts si volien mantenir les opcions d’ascens directe. No va poder ser. Però no tot està perdut. Ara el conjunt palmesà cercarà assegurar el factor pista en la darrera jornada de la lliga regular contra el Càceres per tal d’encarar el play-off d’ascens amb garanties. L’ascens s’haurà d’aconseguir pel camí llarg.

El nou campió de la Lliga LEB Plata i nou equip de la LEB Or, el Fuenlabrada, sabia el que s’hi jugava i no va donar opció a cap sorpresa. Va plantejar un partit molt seriós, intens, i en tot moment va tenir sota control els d’Ángel Cepeda, que foren víctimes de la seva ansietat.

Efervescent

El Palma sabia que l’única manera d’assaltar el Fuenlabrada a casa i, a més, fer-ho de manera clara, era completar el partit perfecte. L’inici dels mallorquins feia presagiar que la gesta era possible. Quan havien transcorregut cinc minuts de partit, i estirat per un fantàstic John Di Bartolomeo que va tornar a ser el màxim anotador del partit amb 19 punts, el Palma va aconseguir un avantatge de vuit punts (4-12). Armando Gómez, tècnic local, va veure el perill i demanà un temps mort que capgirà la dinàmica del matx.

El Fuenlabrada va pitjar encara més en defensa i va aconseguir reduir la distància en el marcador amb un parcial de 7-0 (13-14). Tot i l’intent de Cepeda d’inserir una marxa més en el seu equip, el primer quart va acabar amb aquest parcial. I també l’efecte del Palma, que després de l’inici va començar la seva dissolució enmig de la intensitat i el major encert dels madrilenys.

La igualtat era la tònica dominant i en el segon quart no varià. El Fuenlabrada sabia que la defensa era la clau que li donaria el campionat i l’ascens, i mossegava. Però el Palma no s’arrufava, entrava en la batalla defensiva, creava idèntiques dificultats que els locals per anotar.

El parcial de 23-22 en el segon quart mantenia la igualtat, però no permetia fer-se il·lusions d’escapar-se en el marcador després del descans. I la realitat va ser pitjor perquè, una vegada finalitzat el pas pels vestidors, el Palma es va acabar de diluir, ja que completà un tercer quart en quà abandonà qualsevol opció d’heroïcitat. Els nervis feren acte de presència i la precipitació en el tir es féu notar. No es trobaven situacions còmodes i el Fuenlabrada obrí un forat en el marcador (56-47).

La victòria era possible, però pensar en la gesta ja es veia pràcticament impossible. Els madrilenys celebraren el títol i el Palma va tornar amb una desil·lusió que no pot durar molt. Els play-off esperen.