TRIBUNALS
Esports 10/10/2011

Laporta és jutjat avui per les comissions del cas Uzbekistan

Joan Laporta i el Barça van fer negocis amb l'Uzbekistan l'any 2008, i un agent FIFA els reclama una comissió com a intermediari, tot i que no té res firmat. Avui el jutge ha de decidir qui té raó.

Albert Solé
2 min
Joan Laporta durant un acte polític de la campanya de les eleccions municipals a Barcelona.

BARCELONAAvui Joan Laporta s'asseurà al banc del jutjat número 10 de Primera Instància per defensar-se de les acusacions de l'agent FIFA Bayram Tutumlu, en un d'aquells judicis de la paraula de l'un contra la de l'altre. Tutumlu reclama a Laporta el 10% de totes les operacions que el Barça i l'expresident de manera particular amb el seu bufet d'advocats van fer amb l'empresa Zeromax -propietat de la filla del president de l'Uzbekistan- i el club de futbol uzbek Bunyodkor, tot i que no hi ha cap contracte que ho acrediti. L'agent FIFA assegura que ell va fer d'intermediari presentant Laporta a Miraldil Djalalov, representant de Zeromax i del club uzbek, i l'advocat de Laporta ho nega; Tutumlu diu que va pagar ell el sopar al Via Venetto, i la defensa diu que l'agent i Djalalov es van discutir durant el sopar i que no es coneixien de res abans. A partir d'aquesta trobada, en l'explicació de la qual ja no coincideixen, Tutumlu reclama el 10% de l'amistós del Bunyodkor a Barcelona, dels campus dels jugadors del Barça a l'Uzbekistan, de l' stage del Bunyodkor a la ciutat esportiva del Barça i de l'operació fallida de Zeromax amb la compra del Mallorca. L'agent assegura que té documents que acrediten la seva participació en totes aquestes operacions -uns 23 milions d'euros en total-, i l'advocat de Laporta diu que totes les proves són retalls de diari de notícies que va generar el mateix Tutumlu.

Bayram Tutumlu no només acusa Laporta d'estafar-lo, sinó que també acusa el Barça i els jugadors que van anar a l'Uzbekistan a fer uns campus.

Molts testimonis importants

El primer a declarar aquest matí serà Joan Laporta, però pel jutjat hi passarà molta gent: Txiki Begiristain, a qui acusen de cobrar part de l'estafa; Agustí Benedito, que va deixar la comissió social del Barça quan es va assabentar dels negocis de Laporta amb l'Uzbekistan, entre d'altres. També estava citat Sandro Rosell com a testimoni, però va presentar la documentació abans i no hi haurà d'anar; a més dels jugadors Messi, Puyol, Iniesta, Cesc i Eto'o, que van fer els campus i suposadament van cobrar menys del que havien acordat i la diferència se la va quedar Laporta.

stats