BARÇA
Esports 11/06/2013

Laporta: "No em val que l’entrenador del Barça sigui un simple espectador de les decisions esportives del club"

L'expresident blaugrana assegura "no saber res" dels casos d'espionatge suposadament orquestrats per Xavier Martorell i diu que està preparat per presentar-se a les eleccions del 2016

A.l.
4 min

BarcelonaJoan Laporta ha deixat clar que es tornarà a presentar a les eleccions blaugranes. “Estic preparat, em sento preparat. Cada dia tinc més il·lusió per tornar-ho a ser [president]. Tinc un equip en el qual confio. Una cosa molt important és la il·lusió, i la torno a tenir”, ha dit Laporta. L'expresident treballa amb l'horitzó del 2016, no contempla unes eleccions anticipades.

L'expresident Laporta ha parlat també sobre el successor de Pep Guardiola a la banqueta barcelonista, Tito Vilanova. Ho ha fet en referència a la dialèctica que es va obrir entre Johan Cruyff i l'actual tècnic. Tito va acusar Cruyff de fer declaracions "interessades". Laporta ha tirat d'ironia. "Interessades o interessants? Hauria de dir interessants. Ja l'hi diré personalment [a Vilanova]. No em val que l’entrenador del Barça sigui un simple espectador de les decisions esportives del club. I ho dic per una persona que aprecio molt. L’entrenador del Barça té criteri, ha de tenir criteri. Quan parla un personatge com Johan Cruyff, crec que, més que interessades, hauria d’haver dit interessants”. Laporta ha especificat els motius que el porten a considerar que Tito Vilanova no pren decisions. "Des de la direcció tècnica s’hauria d’haver opinat sobre el cas Abidal. Tito ha après molt al costat de Guardiola. Té la força suficient per reaccionar quan en alguns mitjans s’intenta minimitzar o perjudicar el treball i la imatge de Pep Guardiola”.

D'altra banda, Laporta ha mostrat la seva satisfacció pel decret d'arxivament per part de la Fiscalia de les diligències que es van obrir sobre la seva gestió i els càrrecs que se li intentaven imputar. "M’exonera de qualsevol responsabilitat. Aquí mateix, l’octubre de 2010, vaig dir que tot això que s’intentava imputar no era cert. Em tenia inquiet que no sortís aquest decret d’arxiu", ha explicat. "Els càrrecs que se m’intentaven imputar són la base de l’acció de responsabilitat. És un punt important, perquè es desmunten els arguments de la junta directiva de la demanda de l’acció de responsabilitat", ha dit l'expresident.

A més a més, Laporta ha dit que emprendrà accions legals contra KPMG i la junta actual. "Membres de KPMG i la junta actual van fer maniobres per donar una informació distorsionada a l’assemblea del 2010. Això ens dóna base per emprendre les accions legals oportunes", ha explicat Laporta, sense especificar quines serien aquestes accions legals.

"Un home se’l pot destrossar, però no derrotar, si segueix dempeus. Jo estic dempeus i seguiré lluitant a la recerca de la veritat i la justícia. Estic convençut que es continuarà fent justícia", ha sentenciat l'expresident en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona.

Laporta ha acusat la junta de Sandro Rosell d'intentar acabar amb el llegat que els havia deixat l'anterior directiva que ell presidia. "Més enllà del que ha intentat fer aquesta junta directiva, els he perdonat i segueixo exigint justícia i buscant la veritat”, ha dit. "Hauríeu de fer les paus. Això no està per sobre de la veritat. Seria un greu error. Qui està atacant és l’actual junta directiva, que va interposar una demanda. Són ells els que han volgut embrutar el llegat que els vam deixar”, ha manifestat Laporta. "Tenen una obsessió per destruir el que vam fer nosaltres", ha sentenciat l'expresident del Barça. "L'honor només ens el restitueix una assemblea de compromissaris”, ha sentenciat.

L'exmandatari ha acusat Sandro Rosell i els seus companys de junta d'establir vincles amb el passat, concretament, amb la gestió de Josep Lluís Núñez. "És el retorn d’un passat fosc que semblava que s’havia superat, i aquesta junta directiva l’ha recuperat. Al barcelonisme hi cabem tots, tot i que jo em quedo més amb l’etapa en la qual es van superar aquestes qüestions i la modernitat i la democràcia van entrar al Barça”, ha dit. A més, ha acusat Rosell de no "afrontar els problemes" ni actuar amb "contundència", fins al punt de titllar el president actual de tenir una "actitud d'immaduresa" quan es va descobrir que havia signat un document amb els Boixos Nois. "Hauré d’escorcollar els socis, els partits començaran més tard perquè hauré d’escorcollar 100.000 socis", ha bromejat citant les paraules de Rosell.

Joan Laporta ha fet un repàs extens de l'actualitat blaugrana. Sobre l'adéu d'Abidal, ha dit que és "inacceptable". "El cas Abidal no s’ha portat bé, ha perjudicat la imatge del Barça. Com a amic ho trobo inacceptable”. Un dels noms que ha aparegut en la roda de premsa d'una hora de durada ha estat el de Pep Guardiola. "Amb Guardiola tinc molt bona relació, va intentar fer de pont per arribar a una solució. Em sap molt greu que aquesta junta directiva no faci prou per preservar la memòria del que va fer Guardiola. Està esgotat per culpa d'aquesta junta directiva, tot i que tenia més recorregut al club", ha afirmat l'advocat barceloní.

Sobre els casos d'espionatge que suposadament va orquestrar l'exresponsable de seguretat del Barça Xavier Martorell, Laporta ha assegurat que no "n'estava al cas". Tampoc li consta a l'exmandatari que fos investigat.

Laporta se sent "legitimat per fer les declaracions" que consideri "oportunes". Sobre Neymar, ha dit que li agrada la "humilitat" que va demostrar en la seva presentació. L'expresident havia de fer aquesta compareixença el mes d'abril, concretament, la setmana del Barça-Madrid de Copa. En caure l'equip contra el conjunt blanc, Laporta va ajornar la roda de premsa.

stats