CURSES DE MUNTANYA

'Langtang', la tercera pel·lícula de Kilian Jornet, guanya el premi especial del jurat al BANFF

El jurat d'un dels festivals de cinema de muntanya més prestigiosos del món ha valorat la intensitat, intimitat i cruesa del documental

' Langtang', la tercera pel·lícula del projecte Summits of My Life, de Kilian Jornet ha estat guardonada amb el premi especial del jurat al festival de cinema de muntanya BANFF. Aquest festival canadenc és reconegut com un dels més prestigiosos del món, i cada any acull una selecció de més de 50 pel·lícules que tenen com a eix central la muntanya. Al BANFF s’hi poden veure pel·lícules d'esport extrem, aventura o conservació de la natura, entre altres.

Victor Saunders, membre del comitè, explica per què han premiat 'Langtang': "El jurat va quedar impressionat per la immediatesa que transmet la pel·lícula; 'handmade', sense una gran infraestructura tecnològica, en un rodatge íntim i filmat amb una mínima planificació. És la història d'un equip que va deixar els seus objectius de banda per ajudar una vall que ho necessitava".

'Langtang' també va ser reconeguda amb una menció especial del jurat al Festival de Cinema de Trento i al Festival de Cinema Internacional de Brussel·les. Estrenada el 2015, la pel·lícula narra el viatge al Nepal que Kilian Jornet i l'equip de Summits of My Life van emprendre uns dies després del terratrèmol que va sacsejar el país. A més de documentar el viatge a la vall del Langtang, la pel·lícula també és un homenatge a l'optimisme incansable del poble nepalès.

Kilian Jornet presenta 'Langtang': "El repte de construir les 116 cases al Nepal serà el més difícil del projecte"

'Langtang' s'allunya de les dues pel·lícules anteriors del projecte, 'A fine line' i 'Déjame vivir', que, basades en els rècords de velocitat establerts per Kilian Jornet en muntanyes d’arreu del planeta, exploraven la part més esportista de l'atleta. 'Langtang', en canvi, permet descobrir el Kilian Jornet més humà.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF