COPA DEL REI
Esports 09/02/2013

L'amfitrió, últim obstacle per a la quarta final del Barça

El Caja Laboral tem la mentalitat competitiva d'un rival amb confiança

àlex Gozalbo
3 min
Nate Jawai, pivot del Barça Regal, serà un dels encarregats d'intentar aturar durant algunes fases del partit Maciej Lampe.

Enviat Especial a VitòriaDesprés d'encadenar tres derrotes consecutives contra el CSKA de Moscou, l'Herbalife Gran Canària i el Blusens Monbus al desembre, Xavi Pascual va decidir tornar als orígens per redreçar la situació. L'entrenador del Barça Regal va augmentar la comunicació amb els membres del seu equip tècnic, va intensificar la càrrega dels entrenaments en detriment de les sessions de vídeo i va escoltar les opinions d'alguns jugadors claus al vestidor. La resposta de l'equip va ser evident i un mes i mig després, aquesta tarda (19 hores, La 1), jugarà les semifinals de la Copa del Rei contra el Caja Laboral.

El club mai ha dubtat del disseny de l'equip de Joan Creus i va relacionar l'extrema irregularitat de l'equip amb els problemes físics d'algunes peces claus, com ara Joan Carles Navarro, i amb la necessitat de descartar un jugador a la Lliga Endesa. L'arribada de Brad Oleson ha solucionat aquests problemes i el grup no ha perdut ni un gram del seu esperit competitiu.

A més, el Barça Regal ha recuperat la confiança en les seves possibilitats. "La força mental de l'equip ha millorat molt aquest últim mes. Crec que els resultats hi ajuden. L'equip està molt mentalitzat i sap superar els mals moments que es passen durant el partit, com el d'aquest dijous, en què teníem avantatges còmodes i de cop i volta se'ns complicava el duel. Vam tenir prou tranquil·litat per saber-lo tirar endavant. Crec que tenim la confiança que no havíem tingut en tota la temporada", explica Marcelinho Huertas, un dels tres jugadors que avui competirà contra el seu exequip a Vitòria. Els altres dos són Brad Oleson i Pete Mickeal.

"Més que estrany és especial jugar contra el nostre exequip. Jo guardo un bon record de la meva etapa a Vitòria. Ja sé que els aficionats no em rebran bé, però les experiències que jo tinc a la memòria són totes positives. Va ser una etapa de la meva carrera esportiva molt especial", diu Marcelino Huertas.

El Barça Regal s'ha nodrit de molts jugadors del Caja Laboral al llarg de les últimes temporades. "Nosaltres sempre ens fixem en els bons jugadors i a Vitòria en solen tenir, no hi veig cap altra relació", argumenta Joan Creus.

Dotze presències consecutives

Després de disputar 25 minuts contra el Reial Madrid, el cos de Joan Carles Navarro va reaccionar bé i l'escorta és optimista de cara a la seva participació contra el Caja Laboral, un equip que acumula 12 presències consecutives a les semifinals de la Copa del Rei. "Ell vol jugar. Haurem de veure com està. En el seu cas, encara que no estigui al 100%, tot és possible", analitza C.J. Wallace.

Aquesta temporada el Barça Regal ha jugat dues temporades al Fernando Buesa Arena contra el Caja Laboral. L'equip blaugrana va perdre a la Lliga Endesa (80-69), quan Dusko Ivanovic encara era l'entrenador, i va guanyar a l'Eurolliga (79-90), ja amb Zan Tabak a la banqueta. Xavi Pascual considera clau controlar els moviments de Maciej Lampe, un pivot atípic que se situa molt lluny de cistella i que, per tant, descol·loca la defensa habitual de qualsevol rival. "Hem treballat per intentar controlar aquesta situació", reconeix Huertas, que dijous va repartir 10 assistències.

Xavi Pascual i els seus ajudants també volen intentar endarrerir la transició ofensiva del Caja Laboral. De la mateixa manera que ho van aconseguir contra el Reial Madrid, els tècnics aspiren a inundar el partit de situacions d'atac estàtic, en què els seus jugadors saben llegir millor els avantatges que qualsevol rival de la competició.

Si el Barça Regal s'endú la victòria, disputarà demà la final de la Copa del Rei per quarta temporada consecutiva, una fita que cap equip ha aconseguit d'ençà que la competició es disputa amb el format de fase final.

stats