Publicitat
Publicitat

L'afició carrega l'equip de "responsabilitatpositiva"

Un centenar d'aficionats mostren el seu suport a Oltra i a l'equip a Son Bibiloni

L'afició del Mallorca és conscient de la importància que té el partit de demà davant el Numància. I més quan la batalla pel poder a la planta noble protagonitzada per Biel Cerdà i Llorenç Serra Ferrer ha traslladat l'actualitat esportiva de l'equip a un segon terme, coincidint amb la millora que s'ha mostrat en els dos darrers partits. És per això que ahir un grup de prop d'un centenar d'aficionats va voler demostrar el seu suport a l'equip i a l'entrenador, José Luis Oltra, citant-se a Son Bibiloni per seguir l'entrenament com si es tractàs d'un partit a l'estadi. D'aquesta manera van transmetre'ls ànims amb vista a un duel que pot suposar un punt d'inflexió i un canvi de tendència en la irregular trajectòria del conjunt. No hi faltaren les bengales, els petards i els càntics per evidenciar que l'equip no està tot sol.

L'afició, cansada del trist espectacle que ofereixen els seus dirigents -tal com va recordar Víctor Casadesús dijous, afirmant que està "irritada"-, cerca una alegria que li permeti tornar a il·lusionar-se amb l'equip. A banda d'això, demà Son Moix serà un baròmetre del nivell d'oi i avorriment que ha acumulat el mallorquinisme. Pot ser que l'equip rebi mamballetes, però la xiulada cap a la llotja, i sobretot cap a Biel Cerdà, podria ser antològica.

Una victòria davant el conjunt dirigit per Juan Antonio Anquela permetria als vermells trepitjar per primer pic aquest curs la zona de promoció, per la qual cosa bona part de la pressió i l'ansietat que han perseguit els vermells a l'inici de curs desapareixien i farien que l'equip pogués jugar amb més desimboltura.

Suport incondicional a Oltra

El que deixà clar el centenar d'aficionats, la majoria dels quals supporters de la Grada Jove, és que Oltra té el seu suport incondicional. El tècnic valencià va ser el més reclamat i, amb paciència, una vegada acabat l'entrenament, no va negar cap foto ni cap autògraf. Això va fer que un cop conclosa l'exercitació, en l'habitual roda de premsa dels divendres, l'entrenador agraís el suport i destacàs que aquestes mostres d'afecte carreguen l'equip de "responsabilitat positiva".

El tècnic, que durant diverses jornades va estar a la corda fluixa, vol retornar aquest suport amb una victòria que permetria "guanyar-se el respecte de la resta de rivals, si no és que ja el teníem". "És un moment bo per veure'ns allà dalt", va afegir el valencià, qui va recordar que malgrat que en aquesta jornada es tingui un premi major per la victòria, el d'entrar a la zona de promoció d'ascens, l'obligació és la de "guanyar sempre". "Si vas a dalt, per augmentar la diferència o mantenir-la, i si vas a baix, per reduir la distància amb l'objectiu", va destacar.

Tot i que després de dos triomfs l'equip ha canviat la cara i s'ha capgirat l'estat de pessimisme, Oltra va recordar que els seus homes encara no ho han fet. Que són en el camí idoni, però que encara té "molt marge de millora". "Ho he repetit d'ençà que vaig arribar: la lliga és una correguda llarga amb molts revolts i potser en algun d'aquests derrapes i surts del camí. El que hem de saber fer quan això succeeixi és tornar al camí i continuar endavant", digué.

Un rival "realment complicat"

El Numància es presentarà a Palma després que la setmana passada el Recreativo de Huelva acabàs amb una ratxa de vuit jornades sense perdre que el deixaren a les portes de les posicions d'ascens. Els d'Anquela tractaran de treure profit de la convulsa situació que viu l'entitat vermella. Oltra sap que els sorians són un adversari "realment complicat" i per això vol que l'equip continuï mostrant la imatge dels darrers partits. El que més preocupa l'entrenador valencià són les jugades a pilota aturada del quadre d'Anquela, que va definir com a "espectaculars" i que s'originen a les botes d'un exmallorquinista, Julio Álvarez.

"És un equip molt sòlid, que pressiona i es junta bé, i està ben organitzat", destacà el tècnic, qui recordà que el triomf serviria per tornar l'estima que l'afició ha demostrat i demostra vers l'equip i el tècnic.

Enmig de la tempesta que es viu als despatxos de Son Moix, les dues victòries que ha aconseguit l'equip han permès a l'entitat continuar surant. El que és meridianament clar, i anant al pitjor escenari possible, és que una derrota amb mala imatge seria l'ingredient que manca per tenir una crisi absoluta. Malgrat que l'equip no hagi perdut l'esperança, molts aficionats ja comencen a perdre la paciència.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF