BARÇA
Esports 19/05/2012

L'adéu de Guardiola sacseja l'entorn culer

El tècnic manté una bona relació amb Zubizarreta i Vilanova. Ara bé, Guardiola hauria preferit que no es fes servir la roda de premsa en què es va anunciar el seu comiat per comunicar qui seria el seu substitut.

T.p./l.v./a.g.
2 min
Josep Guardiola deixarà de ser tècnic del Barça ben aviat.

BARCELONA.El diari El País publicava ahir la seqüència de fets de les últimes hores abans que Sandro Rosell fes públic que Tito Vilanova seria el nou tècnic del Barça. Segons aquesta informació, Guardiola hauria preferit que no es fes públic el mateix dia que ell s'acomiadava que el recanvi seria el fins ara ajudant seu. Zubizarreta i Rosell, però, van preferir enllestir-ho tot en 24 hores perquè van pensar que esperar hauria estat "contraproduent per al mateix Tito". "Ens haurien acusat de no haver trobat un tècnic millor, de no tenir pla, de no creure en el nostre model", segons cita El País .

L'adéu de Guardiola, però, ha provocat que el famós entorn barcelonista es mostri dividit de nou. Després de les crítiques de Joan Laporta i del periodista Salvador Sostres, el que va ser tècnic del Barça i amic de Laporta, Johan Cruyff, va assegurar ahir a l'Open Day de la seva fundació: "Si Pep Guardiola diu que es va assabentar del seu relleu el mateix dia, és una errada enorme del Barça. Cal saber com està la situació dins del club i necessites l'opinió de Guardiola per saber quin entrenador necessites". Sobre Vilanova, Cruyff va afirmar: "No puc jutjar Tito. No conec els problemes de dins, cada circumstància és diferent. La tasca d'un segon és diferent a la del primer. Ara hi ha un nou primer i no hi ha un segon".

Xavi Hernández, de la seva part, va parlar ahir en roda de premsa afirmant: "És inevitable que surtin aquestes notícies quan no hi ha partits. Sempre és bo que la gent pensi en el club i que tothom remi a favor. El vestidor està molt unit i estaria bé que a fora passés el mateix. No podem controlar el famós entorn". Xavi, però, va voler deixar clar que "la relació entre Guardiola i Vilanova és molt bona, com sempre". També va afegir: "Tothom té dret a parlar, no podem fer callar a ningú. Ens hem d'adaptar a les circumstàncies. És molt bo que segueixi el Tito, però parlar de la pròxima temporada encara no toca. El Tito està capacitat, veu molt bé el futbol i coneix la casa".

Fins i tot l'expresident Joan Gaspart va parlar ahir i va afirmar: "He intentat que Laporta i Rosell facin les paus". I és que l'entorn laportista ha aprofitat el comiat de Guardiola per criticar Rosell. "Guardiola ha controlat molts egos", deia ahir Cruyff en referència a l'equilibri que mantenia el tècnic de Santpedor entre Rosell i Laporta.

Andoni Zubizarreta, de la seva part, va ser dels principals responsables a l'hora de decidir que l'elecció de Vilanova es fes de manera tan ràpida per prioritzar l'estabilitat del club. Zubizarreta, gran amic de Guardiola, va trobar-se davant d'una situació complicada, ja que sabia que el tècnic hauria preferit fer les coses d'una manera més pausada. Al basc li va costar prendre la decisió que Rosell va ratificar, però Guardiola ha entès que es tractava de posar per davant el club. Hauria preferit un altre escenari, però la seva relació amb Zubizarreta i Vilanova segueix sent bona.

stats