Publicitat
Publicitat

L'acord de sindicació ferma Serra i l'obliga a recapacitar

L'elevat cost de trencar el pacte amb Cerdà podria empènyer a reconduir la situació

El consell d'administració de divendres va obrir una crisi institucional absoluta en el si del Reial Mallorca. El president, Biel Cerdà, i el màxim accionista i director esportiu, Llorenç Serra Ferrer, escenificaren el trencament de les seves relacions amb l'afirmació per part del segon que l'acord de sindicació de les accions que els permetia mantenir el control de l'entitat estava totalment romput.

Fins al darrer consell d'administració, i malgrat que les relacions eren pràcticament inexistents, Cerdà i Serra mantenien el control de la situació gràcies a l'acord de sindicació que signaren l'estiu passat i a la divisió de les seves tasques. Un s'ocupava de la parcel·la econòmica, i l'altre, de l'esportiva. L'explosió de la relació entre els dos apoderats, però, va deixar un escenari incert. Aquest escenari, a més d'obrir la porta a les hipòtesis sobre els nous equilibris de poder que permetrien dotar el club d'una estabilitat institucional que fa anys que no té, va constatar la soledat del pollencí, que va quedar sense cap tipus de suport en el si de l'òrgan de govern.

Malgrat l'exabrupte de Serra, el pobler podria veure's obligat a recapacitar a causa de l'acord que manté amb Cerdà i que s'allarga fins a l'any 2020. I és que les condicions i clàusules que formen el pacte entre ambdós fa pràcticament impossible que Serra el rompi, llevat que estigui disposat a desembutxacar una elevada quantitat a Cerdà.

Fermat

Serra Ferrer s'ha de posar d'acord amb Cerdà o pagar

L'acord de sindicació, signat davant notari i dipositat en el Consell Superior d'Esports, indica que per cada acció que un dels dos signants realitizi sense el consentiment de l'altre part haurà d'indemnitzar-la amb una penalització d'1,5 milions d'euros, segons indicaren fonts de l'entitat. El cost total de rompre l'acord de sindicació és una xifra que no ha transcendit. A més, a part del de sindicació, existeix un altre acord signat entre les parts que recull els diferents supòsits amb els quals es pot rompre i reforça la solidesa del primer.

D'aquesta manera, o Serra paga l'elevat cost d'enfrontar-se a Cerdà i rompre el pacte sindicació o haurà de posar-s'hi d'acord per continuar amb la seva associació. Així, el cost d'aquest trencament podria fer recular un màxim accionista de la seva decisió de rompre amb qui fins fa un temps era el seu amic i trobar un nou equilibri entre els dos.

Alternativa

La venda del paquet majoritari de Serra i Cerdà a un tercer

Una alternativa que oferiria una sortida a Serra seria la venda del paquet majoritari en conjunt. Aquest supòsit faria que el pobler es desentengués del Mallorca, un extrem que, de moment, sembla que no ha previst. A més, Cerdà està fermament disposat a continuar comandant el club i no es planteja desfer-se del seu mínim però decisiu paquet accionarial. Cal recordar que només disposa de poc més del cinc per cent de les accions.

Unitat contra Cerdà

Terrasa estaria disposat a aliar-se amb Serra per derrocar-lo

Les traïcions i el tarannà de Cerdà han provocat que el mallorquinisme s'hagi posat d'acord en contra seva. Després de perdre el suport de Serra, el pollencí ha quedat sol en el pont de comandament de l'entitat. Així, Pere Terrasa estaria disposat a arribar a una entesa amb Serra per aconseguir derrocar el president. L'exdirector general de l'entitat no té relació amb el màxim accionista, però podria arribar a un acord pont que acabàs amb la presidència del menor accionista de l'entitat i de qui té més poder. Considera que no es pot consentir que l'accionista menor determini el futur de l'entitat. De tota manera, seria un pacte circumstancial. Terrasa té molt clar que una vegada que el club s'alliberi de la figura de Cerdà sota cap concepte tiraria endavant un nou projecte al costat del màxim accionista. Tot i la predisposició d'una de les parts, aquesta hipòtesi també topa frontalment amb l'acord de sindicació, per la qual cosa es desactiva en el cas que no estiguin disposats a pagar una elevada quantitat al pollencí.

Claassen, pendent

L'alemany ja no es refia ni de Serra ni de Cerdà

Utz Claassen, que no va assistir a la tensa reunió de divendres i va delegar el seu vot en Terrasa, continua mesurant les seves passes i està pendent als moviments que es puguin produir. L'alemany no es refia ni de Serra, ni de Cerdà. El pollencí va utlitzar el teutó per aconseguir sindicar les seves accions amb Serra, ja que durant l'estiu va negociar-hi per vendre-li el petit però decisiu paquet accionarial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF