21/03/2013

L'UCI demana un càstig exemplar per al "màxim entramat de dopatge"

1 min

Barcelona.L'advocat que exerceix l'acusació en nom de la Unió Ciclista Internacional (UCI), Pablo Jiménez de Parga, va demanar ahir una condemna "exemplar" per als cinc acusats en el judici de l'operació Port, que va definir com "el màxim entramat de dopatge en l'esport". Qualsevol resposta que no sigui contundent contra Eufemiano Fuentes, Yolanda Fuentes, Manolo Saiz, José Ignacio Labarta i Vicente Belda serà interpretada a l'estranger com una mostra de feblesa per part de les institucions espanyoles en el seu compromís contra el dopatge, defensa l'UCI.

L'organisme, a més, afegeix l'agreujant que el doctor Eufemiano Fuentes i els seus socis es lucraven amb unes pràctiques "que transgredien els principis elementals de la professió mèdica i passaven per sobre de qualsevol consideració ètica".

D'altra banda, ahir Eufemiano Fuentes es va mostrar disposat a col·laborar amb l'Agència Mundial Antidopatge i facilitar-li una llista dels seus clients. El to del metge canari, però, segueix sense reflectir cap mena de sentiment de culpa ni autocrítica. "Penedir-me d'haver fet la meva tasca professional de la millor manera possible no tindria sentit", va concloure.

stats