PRIMERA DIVISIÓ
Esports 15/04/2012

L'Sporting planta cara però no pot amb Cristiano Ronaldo

David R. Jover
Cristiano Ronaldo celebrant el seu primer gol, el segon dels blancs, que va donar aire a un Reial Madrid que es va veure amb l'aigua al coll fins al l'últim quart d'hora de partit.

El Reial Madrid va sumar ahir un nou triomf a la Lliga contra un Sporting que li va aguantar setanta-cinc minuts i els blancs segueixen en el primer lloc de la taula i sense fallar. Tot i patir en excés fins a l'últim quart d'hora, amb el marcador 1-1, el Madrid va tenir en Ronaldo l'home del partit, ja que va fer el 2-1 que va donar aire als de Mou. Més tard, Benzema va fer el 3-1 definitiu.

Els de José Mourinho -molt nerviós en el primer temps i amb disputes amb la banqueta rival- van patir excessivament durant els primers minuts per crear ocasions de gol clares. Això va ser a causa del plantejament de l'Sporting i del seu entrenador, Javier Clemente.

El tècnic basc no va tenir cap dubte pel que fa a la manera de jugar davant del Reial Madrid i va sortir a la gespa del Bernabéu sense complexos: amb set defenses, dos migcampistes i una sola referència en punta. Els set defenses, situats en una defensa de cinc i dos ajudant per darrere, van ser massa per al Reial Madrid. A més, un dels set homes, Moisés, va fer un marcatge individual a l'argentí Gonzalo Higuaín, que no es va sentir còmode en cap moment dels primers trenta minuts.

L'atac de l'Sporting, centrat en contraatacs i pilotes llargues cap a Sangoy, De las Cuevas i Trejo, va obtenir recompensa al minut 30, quan Sergio Ramos va fer penal en tocar la pilota dins de l'àrea. La pena màxima, molt clara, va ser el primer penal que xiulen en contra del conjunt blanc aquesta temporada en competició domèstica. Fins ahir era l'únic equip de la Primera Divisió al qual no havien assenyalat un penal en contra.

De las Cuevas, des dels onze metres, no va fallar: va situar el 0-1 al marcador i va fer treure de polleguera el Madrid, que es va posar nerviós. I també Mourinho, que va fer escalfar Benzema al minut 30 i, a més de donar instruccions al francès, va tenir temps per discutir amb la banqueta de l'Sporting. Una més del portuguès, quan en segons quins moments les coses no li van com esperava.

Tot i així, set minuts després la parròquia blanca es va tranquil·litzar i va agafar aire amb el gol del Pipita Higuaín. El davanter blanc va aprofitar una badada a mitges de la defensa asturiana i el seu porter, Juan Pablo, per situar l'1-1 en el marcador al minut 37. Tot i tenir més ocasions, però no suficientment clares, amb l'empat es va arribar al descans.

Decideix Cristiano

El fet que el primer temps s'entravessés als blancs va fer reaccionar Mourinho, que va fer entrar dos dels seus millors homes, Benzema i Di María, als quals havia reservat per al pròxim partit del Madrid en Lliga de Campions, que serà dimarts contra el Bayern Munic.

A tots dos els va costar donar un tomb a la dinàmica del partit, en la qual l'Sporting va seguir entregant la pilota a un Madrid que, físicament, ja fa setmanes que no aconsegueix passar per sobre als rivals, i encara menys si es tanquen.

No va ser fins al minut 74 de partit que el Madrid va donar la volta al marcador. Cristiano Ronaldo, amb una rematada de cap que bé li pot valer al conjunt blanc una Lliga, va fer el 2-1 i quan faltaven deu minuts Benzema va fer el 3-1 que va tancar el partit en un nou triomf patit del Madrid abans de visitar el Camp Nou.