LLIGA
Esports 17/09/2011

L'Osasuna vol furgar en la ferida

El vestidor de l'Osasuna se sent fort. Han obtingut els mateixos punts que el Barça en dos partits (4) i després de les dues ensopegades dels blaugranes veuen més a prop que mai puntuar avui al Camp Nou.

Daniel Gómez
2 min
José Luis Mendilibar, entrenador de l'Osasuna, en un moment del partit contra l'Sporting.

Bilbao.L'Osasuna ha arribat a Barcelona disposat a aprofitar la baixada de tensió barcelonista i tornar a Pamplona amb els 3 punts, o almenys amb 1. La derrota, a priori, queda descartada perquè no vol pagar els plats trencats de l'equip català. "Han empatat dos partits i espero que no ens toqui rebre. Serà difícil però podem donar la sorpresa", assegura Xavier Annunziata, un dels extrems de l'Osasuna. Aquest jove de Tenerife de 24 anys, que es declara admirador del també tinerfeny Pedro Rodríguez, l'any passat va ser el màxim golejador de Segona B i aquesta temporada s'ha estrenat amb el primer equip. Desprèn ambició i s'atreveix a advertir el vigent campió de la Lliga i d'Europa: "Nosaltres anirem a mossegar i fer el nostre partit. Veig l'equip molt endollat, el vestidor està molt unit i això és important per arribar molt lluny."

La fórmula per complicar el partit al Barça, segons Annunziata, l'han aplicat amb èxit el Milan i la Reial Societat i passa per "tenir velocitat a dalt, no perdre la pilota" i, al contraatac, "disposar de jugadors ràpids per intentar sorpendre'l". De cara a la cita d'avui, la motivació dels jugadors navarresos és màxima, tot i que l'entrenador, sense rebaixar-la, es mostra més moderat.

Mendilibar, més prudent

"Al Barça no saps com li has de jugar. Si el collem te'n marca vuit, i si l'esperes, també. A més, per estadística, en haver empatat els dos últims partits, és difícil que el tercer no el guanyi", apunta José Luis Mendilibar. Amb tot, el tècnic biscaí creu que "no passa res per ser optimista, són tres punts igual que en qualsevol altre partit i són punts que ajuden a arribar als quaranta i escaig" que necessiten: "Per tant, s'ha de ser optimista, sabent què és el que tenim al davant".

I al davant, ja suposa Mendilibar, es trobarà un Barça que sortirà "enfadat i amb ganes de guanyar". De manera que "la idea és anar per ells i donar el cent per cent, sense esperar al darrere": "Volem donar la cara i veure què passa. Al Barça no és senzill fer-li mal, però és important donar-li un ensurt de tant en tant perquè no jugui tan còmode", explica el tècnic.

Mendilibar va substituir Camacho l'any passat a la banqueta i aquesta temporada competeix amb un equip renovat. De moment, de 6 punts disputats n'ha aconseguit 4, igual que el Barça, un fet que suposa el millor inici en la Lliga dels últims 30 anys. Aquesta dada també contribueix a donar ales a l'optimisme dels osasunistes.

stats