11/04/2015

L’Olympiacos, últim obstacle culer abans de la ‘final four’

Ante Tomic, màxim anotador del Barça, durant el partit contra
 El Galatasaray.

BarcelonaEl Barça no va fallar ahir a la pista del Galatasaray (65-88) i va tancar el Top 16 de l’Eurolliga amb la seva vuitena victòria consecutiva. Com que el Reial Madrid, amb més dificultats de les esperades, també va fer els deures contra el Zalgiris (99-83), l’equip blaugrana disputarà els quarts de final de la competició europea contra l’Olympiacos. El conjunt grec, que en els últims partits no ha pogut comptar amb Vassilis Spanoulis, serà l’últim obstacle culer abans de la final four de Madrid.

Ante Tomic, que va sumar 20 punts amb 9/10 en tirs, va ser un dels jugadors del Barça més destacats a Istanbul. Xavi Pascual va tenir les baixes de Joan Carles Navarro i Justin Doellman per a un partit que es va jugar a porta tancada, sense espectadors. L’entrenador espera poder comptar demà amb el capità per jugar a la pista del Reial Madrid, però la presència de l’aler pivot nord-americà està descartada.

El Barça va arribar al descans amb una renda de cinc punts (34-39). Ante Tomic i Tibor Pleiss van dominar el joc durant la primera meitat d’un silenciós partit en què els dos equips van tenir problemes per mantenir la concentració i la tensió competitiva, sobretot en defensa. L’excés de soroll és un problema, però l’absència també. “Ens ha costat una mica acostumar-nos a jugar sense públic, però al final hem fet un bon partit i hem acabat el Top 16 amb una victòria -va reconèixer Ante Tomic-. L’equip arriba bé als quarts de final i el més important és que tenim el factor pista a favor”.

L’equip blaugrana va aconseguir una renda de deu punts a l’inici de la segona meitat i va saber mantenir l’avantatge fins al final del tercer període (51-61). El Galatasaray, que ha perdut els últims onze partits que ha disputat a l’Eurolliga, es va rendir a l’inici de l’últim quart, quan el Barça va obrir una escletxa, ja definitiva, de 20 punts (51-71). El jove Ludde Hakanson va disputar els últims minuts d’un partit que no passarà a la història de la competició.

“No era una nit fàcil”

Xavi Pascual va marxar d’Istanbul satisfet: “No era una nit fàcil, però penso que ens n’hem sortit bé i hem estat seriosos. Acabem aquest Top 16 amb vuit victòries consecutives i amb bones sensacions”. “Hem pogut repartir bé els minuts i les càrregues de treball. Tot i que tan sols tenim 36 hores de recuperació i un viatge, això ens permet afrontar bé el partit de Madrid”, va afegir el tècnic, que va enviar un missatge a l’afició culer: “La nostra afició ens ha ajudat molt aquest any i espero que ens continuï ajudant molt la setmana que ve”.