FUTBOL
Esports 04/06/2013

La LFP determina el descens administratiu del Guadalajara

El club baixarà de categoria per una infracció molt greu a causa de la seva conversió a societat anònima esportiva

Ara / Efe
1 min

Barcelona / MadridEl Comitè de Disciplina Social de la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha decidit sancionar amb el descens de categoria el Guadalajara, per una infracció molt greu a causa de la conversió del club a societat anònima esportiva.

En un comunicat, la LFP ha anunciat que l'acord del seu Comitè de Disciplina Social el van adoptar el passat 27 de maig, ja que "el Guadalajara no compleix els requisits que dicta la Llei de l'Esport i la Comissió Mixta pel que fa a la conversió dels clubs a societats anònimes esportives". Aquest article dicta com a infraccions molt greus "l'incompliment dels acords de tipus econòmic de la Lliga" i precisa que "l'incompliment només s'entendrà una vegada superat el termini previst en cada cas, que es comptaran des que es va haver de complir el compromís, sempre que s'hagi produït la notificació de l'acord per la Lliga Nacional de Futbol Professional a les societats anònimes i clubs afectats".

La LFP també ha explicat que el Guadalajara podrà recórrer la resolució del descens a Segona B davant el Comitè Social de Recursos de la pròpia Lliga i posteriorment acudir al Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva. De fet, el president del Guadalajara, Germán Retuerta, ja ha anunciat que recorrerà la decisió i ha convocat per aquest dimecres una roda de premsa al camp de futbol Pedro Escartín per a explicar la seva versió dels fets.

stats