BÀSQUET
Esports 06/01/2012

L'Eurolliga multa la millor jugadora per no usar roba ajustada

La millor jugadora de bàsquet del món, Diana Taurasi, ha de pagar una multa econòmica després de cada partit de l'Eurolliga. FIBA Europa obliga les esportistes professionals a utilitzar roba ajustada.

àlex Gozalbo
2 min
Diana Taurasi, jugadora del Galatasaray, en un partit d'aquesta temporada contra el Lotos Gdynia.

BARCELONADiana Taurasi, la millor jugadora de bàsquet del món, ha de pagar una multa econòmica després de jugar cada partit de l'Eurolliga, ja que l'aler no respecta les noves normes que obliguen les esportistes a utilitzar roba ajustada. L'estrella del Galatasaray (Turquia) incompleix el quart annex de les regulacions de la màxima competició europea, ja que els seus pantalons curts no s'acaben 10 centímetres per sobre dels genolls.

El Galatasaray ha jugat deu partits d'Eurolliga aquesta temporada i en tots ells el comissari de FIBA Europa que acompanya els àrbitres ha realitzat un informe sancionador. La primera multa, que es duplica cada setmana per reincidència, és de 500 euros.

Després d'anys de posar en pràctica aquestes regulacions relacionades amb l'uniforme de les jugadores, FIBA Europa ha traslladat aquesta temporada l'obligació als clubs. Les normes relacionades amb la roba apareixen a la pàgina 22 de les regulacions. Els pantalons han d'anar 10 centímetres per sobre dels genolls i han de ser ajustats, no poden deixar més de dos centímetres de separació amb la cama. La samarreta ha de seguir les corbes del cos i ha d'acabar-se als pantalons. Si és més llarga, s'ha de posar per dins. A més, ha de permetre veure les espatlles de les jugadores.

FIBA Europa acompanya les normes relacionades amb els uniformes amb dibuixos i gràfics sobre com han de ser les samarretes i els pantalons de les jugadores. Les imatges s'acompanyen de frases com "Aquests pantalons són massa llargs" i "Aquesta samarreta és massa ampla".

Taurasi ha guanyat quatre edicions de l'Eurolliga i dos de la WNBA. Al seu palmarès hi ha dues medalles d'or als Jocs Olímpics i una als Mundials, a més de nombroses distincions com a millor jugadora dels diferents campionats en què ha participat.

Iniciativa "il·legal"

L'organització de consumidors FACUA va alertar al mes de juny que la mesura de FIBA Europa d'obligar les jugadores a portar roba més ajustada per fer el bàsquet femení "més atractiu", és una iniciativa "il·legal" i "sexista". A més, la proposta vulnera la llei d'igualtat.

stats