CRISI A LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL
Esports 31/12/2010

L'Espanyol també abandona el vaixell

El sisme a la Federació Catalana de Futbol segueix fent-se cada cop més gran. El dimecres dimitien quinze directius i ahir va presentar la seva renúncia el representant de l'Espanyol, Josep Maria Borrell.

Nuria García
3 min
El president de la Federació Catalana, Jordi Casals, durant l'entrevista de la setmana passada a la redacció del diari.

BarcelonaLa crisi institucional de la Federació Catalana de Futbol (FCF) segueix oberta i ahir encara es va ampliar una mica més. Tal com avançava aquest diari en la seva edició d'ahir, el directiu Josep Maria Borrell, el representant de l'Espanyol a la junta de la FCF, va presentar ahir la seva renúncia a la junta de l'organisme del futbol català. El conseller blanc-i-blau es va sumar als quinze directius que ja van dimitir dimecres passat -entre els quals hi havia Jordi Mestre, representant del Barça- per estar en desacord amb la resta de companys de la junta encapçalada per Jordi Casals, president des del juny del 2009.

La dimissió del representant blanc-i-blau no ha estat per motius personals, sinó que ha estat motivada pel club periquito, que dimecres ja va traslladar a Borrell la decisió de l'entitat d'abandonar la junta de la FCF. El conseller blanc-i-blau, però, va demanar poder donar les explicacions pertinents a Jordi Casals abans de fer efectiva la renúncia i per això l'Espanyol no es va sumar a la llista de quinze directius que van dimitir plegats dimecres. Així doncs, Borrell va entrevistar-se ahir personalment amb l'encara president de la catalana i posteriorment, va presentar la renúncia a la seu de la FCF del carrer Sicília de Barcelona a través d'una carta.

Una nota a la web

El club blanc-i-blau va escriure una curta nota a la seva pàgina web en què afirmava que la seva decisió va acompanyada pel desig "que la junta gestora [que, encapçalada pel propi Casals, es farà càrrec de la FCF fins que se facin unes noves eleccions] que es formarà porti a terme amb normalitat el nou procés electoral que s'espera que aconsegueixi normalitzar la situació en el futbol català".

Les decisions tant del representant del Barça com de l'Espanyol d'abandonar el vaixell són significatives, ja que les dues entitats, que estan a la junta per exprés desig del president i que tenen un càrrec "honorífic" -tal com va dir Casals dimecres-, sempre s'han mantingut neutrals i al marge de totes les polèmiques que hi ha hagut en la màxima institució del futbol català.

Tot i la resposta contundent per part de més de la meitat de la junta de Jordi Casals, els directius que han decidit no abandonar i fer costat a l'expresident del Santboià van fer públic ahir un document en què manifesten el seu suport "a la continuïtat del president i de l'actual junta directiva, per tal de poder seguir treballant en el programa que a les darreres eleccions els clubs de futbol de Catalunya van fer confiança".

Els directius no dimissionaris de la FCF van apuntar en el seu document, igual que Jordi Casals va fer en la roda de premsa el dia anterior, algunes persones que han intentat "desestabilitzar l'òrgan de govern de la Federació Catalana", segons ells, "guiades més per interessos personals que col·lectius en la seva actuació".

Eleccions abans de tres mesos

Jordi Casals liderarà la junta gestora que haurà d'entrar en funcionament de manera immediata per governar l'organisme. La funció d'aquesta junta serà convocar eleccions en un període que no superi els tres mesos per tal de restablir l'ordre a la Federació. Abans que es compleixin dos anys de l'elecció de Casals a la FCF, doncs, haurà d'abandonar el càrrec i afrontar unes noves votacions. L'actual president de la catalana ja ha anunciat que es presentarà a la possible reelecció perquè està convençut que té "el suport majoritari del futbol català".

stats