Copa del Rei
Esports 19/12/2013

El Nàstic no pot amb un València eficient a Mestalla (1-0)

Un gol de Paco Alcácer al minut 37 serveix als homes de Nico Estévez per evitar l'agreujament de la crisi xe

àlex Galera
Paco Alcácer celebra el seu gol, al minut 37 / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

BarcelonaTot i aconseguir un empat meritori i plantar cara al partit d'anada al Nou Estadi, el Nàstic de Tarragona no ha pogut assolir els vuitens de final de la Copa del Rei. El València, que aquest mateix dilluns destituïa Miroslav Djukic, ha superat els catalans ha aconseguit una victòria suficient (1-0) per passar a la següent ronda i, alhora, necessària per recuperar sensacions després d'una setmana molt intensa.

El duel ha començat amb un domini aclaparador del València que, tot i fer-se amb gairebé la totalitat de la possessió durant els primers minuts, no ha provocat cap oportunitat de perill. Amb el pas dels minuts, el Nàstic ha començat a sortir de la seva closca, però no ha fabricat arribades clares i ha acabat pagant la seva timidesa al minut 37. Paco Alcácer, el jove davanter xe, ha enganxat una centrada de Guardado amb la cama esquerra i ha avançat als locals.

La segona meitat ha seguit el mateix guió que la primera, amb un València que ha marcat en tot moment el ritme del joc i que ha disposat de les ocasions de gol més evidents. Després d'uns primers minuts de color blanc-i-negre, els homes de Vicente Moreno han tornat a agafar embranzida i han començat a apropar-se a l'àrea local, tot i que no han amenaçat amb contundència la porteria de Guaita.

De fet, ha estat el València el que ha tornat a marcar al minut 78, però s'ha anul·lat el gol d'Hélder Postiga per fora de joc. I n'ha tingut una altra el conjunt de Nico Estévez des dels onze metres per sentenciar el duel quan faltaven menys de quatre minuts pel final, però Tomeu ha aturat un penal a Hélder Postiga. Als darrers minuts, el Nàstic ha disposat d'un parell d'oportunitats, però Guaita i la fortuna s'han aliat amb el València per evitar l'agreujament de la crisi xe.