TEMPORADA 2012/2013
Esports 25/05/2012

L'Espanyol segueix sent la prioritat de Pochettino

El Dinamo de Moscou, el Lazio i la Fiore volen tenir Mauricio Pochettino a les seves banquetes. L'entrenador blanc-i-blau, però, no escolta ofertes i prepara la temporada 2012/2013 amb el director esportiu.

Natalia Arroyo
2 min
L'Espanyol segueix sent  la prioritat de Pochettino

BARCELONA.Són dies de reunions i negociacions a l'Espanyol. Des que l'equip va posar fi al curs 2011/2012 divendres amb l'amistós contra l'Al-Ahly, les diverses àrees del club estan fent balanç de la temporada per tancar-la oficialment i poder avançar en la planificació de la pròxima, la 2012/2013. Una part d'aquest treball d'idear el full de ruta de la pròxima campanya passa per saber, d'una banda, de quin pressupost disposarà el primer equip per dissenyar la plantilla i, de l'altra, si Mauricio Pochettino seguirà dirigint l'equip. Al tècnic argentí, que durant la temporada ja va refusar una oferta important del València, que havia pensat en ell per substituir Unai Emery, l'estant temptant diversos clubs europeus, que veuen en ell el perfil ideal de tècnic jove i amb caràcter per iniciar projectes ambiciosos. Ahir Mundo Deportivo publicava que són quatre els clubs que, de manera clara, han fet arribar a l'argentí el seu interès a contractar-lo. En concret es tracta de dos equips italians -el Lazio i el Fiorentina-, el Dinamo de Moscou i un quart de la lliga ucraïnesa. Les dues primeres ofertes són econòmicament inferiors però més atractives esportivament, mentre que a Ucraïna intenten convèncer Pochettino amb un salari més que generós.

Identificat amb el projecte

Des del club es viu aquesta situació amb tranquil·litat i s'interpreta com un senyal de continuïtat que Pochettino estigui planificant amb tanta intensitat la pròxima temporada amb converses constants amb Ramon Planes. Fonts pròximes al director esportiu comenten que el cos tècnic és conscient de la delicada situació econòmica i l'accepta amb resignació però sense retrets. Pochettino reclamava un discurs transparent i l'està rebent. El club admet que no hi ha diners per fer grans inversions en fitxatges i que s'haurà de salvar l'any amb un projecte més humil que l'actual. Pochettino sap que perdrà jugadors importants a l'estiu i que no podrà incorporar gaire més que algun jugador cedit, que quedi lliure o que arribi a cost zero o amb una fitxa molt baixa.

Una part de l'entorn blanc-i-blau va interpretar el to dur i seriós de Pochettino en les últimes setmanes com una mostra de distanciament amb l'entitat. Però gent pròxima al tècnic està convençuda que l'argentí tornarà a agafar el repte d'un nou projecte blanc-i-blau. "És casa seva, s'identifica amb la filosofia del club i, dins les limitacions econòmiques que existeixen, sap que s'està fent un esforç", diuen.

Fa uns mesos es va completar la remodelació de la Ciutat Esportiva a mida de Pochettino. I fins i tot ja comencen a aparèixer noms de jugadors que hauria demanat per reforçar l'equip. Els milions de Moscou i Itàlia, de moment, hauran d'esperar.

stats