Esports 05/06/2013

L'Espanyol renova Javier Aguirre per una temporada

El mexicà ha salvat l'equip amb 35 punts en 25 jornades

A.l.
2 min
L'Espanyol renova Javier Aguirre per una temporada

Barcelona.L'Espanyol vol donar continuïtat al projecte de Javier Aguirre. Després de sumar 35 punts en 25 jornades i allunyar l'equip de les posicions de descens, el consell d'administració encapçalat per Joan Collet ha mantingut la confiança en el tècnic mexicà.

Aguirre va prendre el relleu de Mauricio Pochettino al mes de novembre, quan els blanc-i-blaus eren cuers de la Primera Divisió i només havien sumat 9 punts dels 36 possibles. El conjunt espanyolista va buscar un home experimentat i acostumat a finals de temporada agònics per intentar salvar l'Espanyol de la situació tan complicada en què estava. Aguirre només va necessitar dos mesos per allunyar els fantasmes del descens i abans d'acabar la primera volta ja havia situat l'equip de Cornellà-El Prat fora de les posicions que condemnen a Segona.

Els bons números del conjunt dirigit pel Vasco Aguirre s'han fonamentat especialment a fer de l'estadi espanyolista un fortí. Fins al punt que l'Espanyol ha tingut possibilitats de jugar a Europa fins pràcticament les últimes jornades. Només un final de campanya en què l'equip s'ha desinflat i ha sumat únicament 1 dels 18 punts possibles han impedit que Cornellà-El Prat gaudeixi de competició europea la temporada que ve. La plantilla espanyolista ha acabat en 13a posició la Lliga, amb un total de 44 punts.

A més, Aguirre ha transformat l'Espanyol en un dels conjunts més sòlids del futbol estatal. Des de la seva arribada, el conjunt blanc-i-blau s'ha convertit en un bloc al qual costa fer gols. Els catalans han acabat la temporada amb 52 dianes en contra, uns números que l'han situat com el setè millor conjunt de la categoria.

La bona dinàmica de l'equip i el fet que el mexicà sigui un home de club que confia en el planter i no demanarà grans esforços econòmics al consell d'administració han estat determinants a l'hora de prendre la decisió. Avui l'Espanyol té prevista una roda de premsa per explicar les claus de l'acord.

El conjunt català és el quart que dirigeix Aguirre a la lliga espanyola. El tècnic mexicà va aterrar a Pamplona i després de quatre temporades a l'Osasuna va saltar a l'Atlètic de Madrid i el Saragossa.

La continuïtat de l'entrenador la va anunciar el conjunt blanc-i-blau el mateix dia que es donava a conèixer que Manolo Márquez continuaria encarregant-se del filial durant dues temporades més. El tècnic, que com Aguirre va assumir la direcció de l'Espanyol B a mitja temporada, seguirà al filial fins a l'any 2015.

Vacances

Després de l'homenatge a Dani Jarque de dilluns, el primer equip de l'Espanyol ja està de vacances. Llevat dels internacionals Mubarak Wakaso, Héctor Moreno i Cristhian Stuani -que han d'afrontar diversos compromisos amb les seves seleccions- i de Raúl Baena i Javi López -que divendres disputaran un partit amistós amb la selecció andalusa-, la resta ja estan aprofitant els dies de descans.

En principi, la plantilla tornarà a l'activitat el 10 de juliol per completar els primers entrenaments i sotmetre's als controls físics i mèdics habituals. Posteriorment, la plantilla es desplaçarà a Garòs, a la Vall d'Aran, on estarà concentrada del 15 al 24 de juliol.

stats