LA LLIGA
Esports 25/03/2012

L'Espanyol recupera Verdú per rebre el Màlaga en un duel clau

Natalia Arroyo
2 min
Mauricio Pochettino, entrenador de l'Espanyol, protesta una acció en el partit contra el Betis.

Ja fa setmanes que l'afició periquita ha tret la calculadora i va encerclant partits amb vermell per resoldre si l'Espanyol jugarà a Europa l'any que ve. La d'aquesta tarda a Cornellà-El Prat contra el Màlaga (16 h, Canal+Liga2 / PPV) és una de les cites més destacades del calendari. Deia ahir Pochettino que el xoc contra els malaguenys no servirà per "marcar" els objectius però sí per "definir-los". És a dir: ni la victòria donarà ja la classificació per jugar a Europa, ni la derrota la descartarà, però sumar els tres punts davant un adversari directe ajudaria a consolidar l'esperança.

El Màlaga és cinquè amb 44 punts, els mateixos que el Llevant, tercer. Tots dos tenen quatre punts més que l'Espanyol, sisè empatat a 40 punts amb l'Osasuna, que és qui tanca les places d'Europa League. Al darrere són molts els equips que esperen un empat per superar-los. El calendari ha volgut que el Llevant i l'Osasuna, en idèntica situació que catalans i andalusos, juguin entre ells a la mateixa hora, en una jornada en què alguns dels equips immersos en la lluita europea s'enfrontin a rivals amenaçats pel descens. L'Atlètic de Madrid juga a Saragossa, mentre que l'Athletic rep l'Sporting, i el Rayo, al Vila-real.

Cinc finals a casa

Part de les opcions de jugar a Europa passen per la solidesa que demostri l'Espanyol a Cornellà-El Prat, on li queden encara cinc partits. Després de dues derrotes amb el Saragossa i el Llevant, l'equip ha recuperat la seva millor versió davant el Racing i el Rayo. A més de la del Màlaga avui, els de Pochettino esperen la visita de la Reial Societat, el València, l'Sporting de Gijón i el Sevilla. Sumar és vital, perquè el calendari a domicili és duríssim: els blanc-i-blaus encara han de jugar a El Madrigal, Reyno de Navarra, Calderón i Camp Nou.

Amb Verdú però sense Héctor M.

Per rebre el Màlaga Pochettino recupera Verdú, sancionat dijous. El barceloní tornarà a comandar un equip blanc-i-blau que, després d'algunes rotacions contra el Betis, apostarà pel seu onze de gala, amb l'excepció de la baixa d'Héctor Moreno, amb acumulació de targetes. Tampoc hi serà Sergio García, encara amb problemes als isquiotibials, ni Javi Márquez i Thievy, baixa per decisió tècnica. El Màlaga, que acumula sis jornades sense perdre, té la baixa de Toulalan, que suplirà Demichelis, i la de Joaquín.

stats