LLIGA
Esports 08/04/2012

L'Espanyol reacciona a temps però no completa la remuntada

BARCELONALa gesta es va quedar a mitges. L'Espanyol va aixecar un 0-2 en contra davant la Reial Societat però, malgrat merèixer-los, no es va poder endur tres punts que l'haurien tornat a situar en places d'Europa League. Els homes de Pochettino, que va fer un canvi ofensiu al primer temps per donar un gir al partit, van treure l'orgull, van jugar una segona meitat d'altíssim nivell, però no van aconseguir fer el 3-2 i van marxar de Cornellà-El Prat amb un regust amarg pels dos punts que s'escapen i per una actuació arbitral força polèmica.

L'Espanyol va trigar mitja hora a interpretar el partit que li proposava la Reial Societat i, quan va saber llegir-lo, ja anava dos gols per sota en el marcador, una llosa que, malgrat l'esforç i les bones ocasions, va acabar pesant massa. Ordenat en defensa i directe en atac, l'equip visitant va cosir a trets Kiko Casilla en el primer quart d'hora de joc, amb arribades pel centre i per les bandes. Carlos Vela, profundíssim en punta, va fer sang de la defensa avançada de l'Espanyol, que va patir per controlar la connexió del davanter mexicà i el trio d'enllaç format per Griezmann, Zuruza i Xabi Prieto.

Vela en tres minuts

Al minut 12, i després d'anticipar-se a Dídac amb un bon control, Vela va traçar una diagonal des de la dreta fins a la frontal de l'àrea per xutar amb la cama esquerra i batre el porter blanc-i-blau, venut per certa passivitat de la defensa periquita. En la següent acció, i després d'una passada de Grezmann a l'esquena d'Héctor Moreno, el mexicà va fer el 0-2 amb una delicada vaselina.

Ferit en l'orgull i exigit per una afició indignada, l'Espanyol va començar a reaccionar i va anar trobant la intensitat que li havia faltat a l'inici del matx. A Vallecas, el Rayo estava golejant l'Osasuna i això afavoria les aspiracions europees de l'equip. Pochettino ni tan sols es va esperar al descans per moure fitxa i espavilar els seus homes, i al minut 37 va donar entrada a Weiss per Baena per redibuixar l'equip en un 4-1-4-1 molt ofensiu.

Dos gols psicològics

Fruit d'aquest gir tàctic, l'Espanyol va anar endavant, obligant la Reial Societat a recular metres i al porter Bravo a intervenir. El xilè, però, no va poder evitar que l'Espanyol retallés distàncies en l'últim segon del primer temps, quan Ansotegi va refusar una centrada a l'esquena del seu company Demidov per introduir-se la pilota en pròpia porteria. La inèrcia de l'1-2 va continuar després del pas per vestidors i, en el primer segon de la represa, Weiss va caçar un refús fora de l'àrea i va xutar ras, va sorprendre Bravo i va marcar el 2-2.

L'equip no va afluixar i va seguir amenaçant la porteria txuri-urdin. Sergio García va tenir als seus peus la victòria, també Raúl, amb el cap, i Dídac, amb la punta de la bota. Però entre Bravo, la falta de punteria i els dos penals que es va empassar Muñiz Fernández van evitar que l'Espanyol fes el gol que va merèixer.