Espanyol
Esports 06/04/2014

L'Espanyol planta cara però no pot fer res contra un Sevilla amb desig de Champions (4-1)

El 2-0 abans del descans penalitza els periquitos, que acaben sense opcions amb els gols de Gameiro i Rakitic al tram final

Gameiro, autor del segon i tercer gol contra l'Espanyol

BarcelonaEl Sevilla, en ple assalt a la quarta posició de la classificació, ha sigut massa rival per a un Espanyol que ha arribat al Sánchez Pizjuán molt aflaquit per les baixes, sobretot les de l'eix de la defensa i la porteria. Sidnei i Raúl Rodríguez han intentat fer el millor partit possible però no sempre han pogut controlar Bacca, Gameiro i, a la segona meitat, Rakitic. Tampoc Germán, sota pals, ha pogut fer gran cosa contra el potencial ofensiu d'un Sevilla contundent en l'estratègia per encarrilar el partit i ferotge amb espais per rematar la feina al tram final del partit.

Les baixes no són una excusa però ajuden a explicar les dificultats amb què ha pogut controlar les escomeses locals l'Espanyol. Ha començat bé, l'equip d'Aguirre, amb ocasions gràcies al dinamisme dels quatre homes d'atac. Però no han pogut traduir en res concret el seu bon inici i tampoc han pogut evitar que el Sevilla creixés en el partit i anés guanyant terreny. Gameiro i Vitolo han començat a aparèixer i a fer patir l'equip blanc-i-blau. Les primeres centrades a l'àrea han anat animant els locals i espantant els visitants. I al cap d'un quart d'hora, en un córner, M'Bia ha afusellat de cap el porter Germán i ha obert el marcador.

L'Espanyol ha pogut sobreposar-se al cop i ha intentat seguir en la mateixa línia, generant arribades, aprofitant els metres que cedia el Sevilla, alegre i obert. Sergio García ha estat a punt de provocar un penal que, finalment, s'ha quedat en una falta a la frontal de l'àrea que Simao ha enviat al pal al minut 26. Però el cop definitiu que ha decidit el partit ha arribat en l'última jugada del primer temps, quan Gameiro, sol al punt de penal, ha rematat una centrada des de la dreta i ha fet el 2-0.

Tot i que en la primera acció de la represa l'Espanyol ha pogut escurçar la distància en el marcador, gràcies a un penal comès sobre Stuani i transformat per Sergio García, s'ha vist sempre massa lluny de poder completar la remuntada. Els canvis ofensius d'Aguirre han fregat la gesta, però ni un xut de Jhon Córdoba ni l'oxigen d'Álex i Lanza han pogut frenar un Sevilla que se sabia poderós al contraatac. Així, en els últims compassos de partit, Gameiro ha sentenciat després d'una gran acció personal culminada amb una paret a la frontal de l'àrea amb Marko Marin. Per arrodonir el triomf sevillà, Rakitic ha superat Sidnei en carrera i ha batut Germán amb un xut pel pal curt que ha representat el quart.