Esports 10/08/2015

L’Espanyol, invicte en guanyar el Ciutat de Barcelona als penals

Roger Requena
Caicedo celebrant el seu gol, que significava l’empat contra el Betis.

BarcelonaEn un Power8 mig buit i tenyit de verd, que no deixava clar quin dels dos equips jugava de local, l’Espanyol es va endur el Ciutat de Barcelona als penals (1-1, 5-4) contra el Betis gràcies a Caicedo, que es va retrobar amb el gol, i Pau López, decisiu aturant el cinquè i últim penal de la tanda a Ceballos.

Mantenir-se invicte en aquesta pretemporada, però, no va ser una feina senzilla per a l’Espanyol, que va tenir un inici de partit intens i dominador que va permetre gaudir a un públic que es retrobava amb el seu equip. Les sensacions inicials van ser bones, ja que en el primer quart d’hora el joc espanyolista va ser fluid i les ocasions es van anar succeint. Llavors, però, els blanc-i-blaus es van topar amb un Adán molt inspirat.

Havia de ser la tarda de Caicedo, que va disposar de diverses ocasions. L’equatorià, inèdit a nivell golejador fins ahir, va acudir a la cita amb el gol en fins a dues ocasions. En la primera, amb una rematada de cap, però l’àrbitre li va anul·lar la diana per fora de joc. Però en la segona no va fallar i va culminar una centrada per l’esquerra de Víctor Álvarez, un gol que va servir al seu equip per empatar.

L’equip de Sergio González trobava a faltar el gol, que durant molts minuts va envejar la capacitat resolutiva dels dos referents del Betis, Jorge Molina i Rubén Castro. Aquest últim només va necessitar una ocasió per obrir el marcador. Era el minut 26, en la primera ocasió bètica, un contraatac que va sorprendre un Espanyol abocat a l’atac.

Els fitxatges, revulsius

Arran del gol de Rubén Castro, l’Espanyol va anar perdent control, i el partit es va anar tenyint de verd. Amb més ofici que vistositat, els de Pepe Mel van passar d’un joc passiu ple de pilotades als dos davanters, a un control més actiu i pacient, fent valer la qualitat dels seus migcampistes i la incòmoda pressió dels seus dos referents, que impedia a l’Espanyol sortir amb facilitat.

No va ser fins a l’entrada al camp de cares noves com Hernán Pérez, Burgui (que es va retirar per lesió) i Cañas, superada l’hora de partit, que el conjunt blanc-i-blau va recuperar l’ànima i l’empenta inicial, i va tornar a sotmetre un Betis que no va saber resoldre un duel que tenia de cara. Caicedo va aprofitar una internada de Víctor Álvarez al minut 74, en un remat similar al de Rubén Castro al primer temps que va situar l’empat. Malgrat el recital de canvis dels dos equips, el cansament va enviar el partit als penals.

En la tanda, Caicedo, Hernán Pérez, Abraham, Jordán i Mamadou van marcar per a l’Espanyol, que es va quedar amb el seu títol gràcies a l’encert de Pau, que va endevinar el xut a l’estil Panenka de Ceballos.